Νέο πρόγραμμα 42ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Νέο πρόγραμμα 42ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας Δήμου Αμαρουσίου

Ανακοινώνεται πως σε συνέχεια αναβολής – λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών – των δύο πρώτων ημερών της τριήμερης 42ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, το νέο πρόγραμμα ορίζεται ως ακολούθως:

  • Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 από τις 14:00 έως τις 19:30
  • Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 από τις 14:00 έως τις 19:30
  • Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 από τις 09:00 έως τις 13:30

Υπενθυμίζεται πως η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας 213 2031940.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Φλέμινγκ», στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο δημαρχείο να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Παράλληλα, με την αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες επιθυμούν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet