Νέο σχέδιο για την ασφάλεια στο Μαρούσι οραματίζεται ο Γ. Καραμέρος
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέο σχέδιο για την ασφάλεια στο Μαρούσι οραματίζεται ο Γ. Καραμέρος

«Το πρόβλημα της ασφάλειας καθιστά αναγκαίο ένα νέο πρωτόκολλο για την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου μεταξύ του Δήμου μας, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας που θα εξειδικεύει τις πρωτοβουλίες τις δράσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες των τριών φορέων» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος ως προτεραιότητα του συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι για την ασφάλεια στην πόλη μετά από συνάντηση που είχε με τον αστυνομικό διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, Δημήτρη Παντελή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού, βάσει των όσων συζητήθηκαν μέσω του σχεδιασμού και των δράσεων που θα προωθούνται από το πρωτόκολλο θα επιχειρείται:

  • Η αποτελεσματικότερη παρέμβαση και αντιμετώπιση θεμάτων αστυνομικού χαρακτήρα που απασχολούν το Μαρούσι.
  • Η συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. με τη Δημοτική Αστυνομία Αμαρουσίου που θα επανασυσταθεί από τη νέα διοίκηση.
  • Η επαναφορά από την ΕΛ.ΑΣ του Αστυνομικού της Γειτονιάς στο Μαρούσι με δέκα αστυνομικούς και οι μεικτές περιπολίες με τη νέα Δημοτική Αστυνομία. 
  • Η περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου προστασίας, ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών του Δήμου με τη μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος σε κεντρικότερο σημείο.
  • Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με περιπολίες σε κεντρικά σημεία (και με αστυνομικούς με ποδήλατα) και απόμερα σημεία, καλύτερο φωτισμό κ.λπ.
  • Ο προγραμματισμός κοινών δράσεων και συμβουλευτική υποστήριξη και ενημέρωση των αρμοδίων εμπλεκομένων Υπηρεσιών.
  • Η πρόληψη και η αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που προκαλούνται από τις υπερτοπικές χρήσεις και τους επισκέπτες ιδίως σε πολυσύχναστα σημεία και περιοχές του Δήμου όπως στις γειτονιές του υπερτοπικού κέντρου, μέσω ελέγχων κ.λπ.
  • Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών με την πραγματοποίηση ημερίδων σε ΚΑΠΗ, σχολεία κ.λπ. και η συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα τους, όπως η σωστή οδηγική συμπεριφορά και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, η προστασία από ηλεκτρονικές απάτες κ.λπ.

Από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου και με σκοπό την ενίσχυση και εδραίωση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας θα προβλέπεται η διευκόλυνση του έργου και της δράσης των τοπικών Αστυνομικών Αρχών, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γ. Καραμέρος συμπλήρωσε ότι «στόχος μας αν μας επιλέξουν οι δημότες για διοίκηση στον Δήμο είναι να κατοχυρώσουμε το αίσθημα ασφάλειας σε διαρκή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ για τους δημότες που αισθάνονται απειλή από την εγκληματικότητα για τη ζωή και την περιουσία τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet