Ν. Κατσούλας: «Ξεχασμένες» για άλλη μια φορά οι Εργατικές Κατοικίες Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ν. Κατσούλας: «Ξεχασμένες» για άλλη μια φορά οι Εργατικές Κατοικίες Αμαρουσίου

Το μέλλος του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου, Νίκος Κατσούλας, επαναφέρει τα ζητήματα της γειτονιάς του, τα οποία, όπως επισημαίνει, είναι χρόνια και δεν επιλύθηκαν ούτε από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, αλλά ούτε και από τη νέα δημοτική αρχή των τελευταίων 14 μηνών.

Ειδικότερα, ο κ. Κατσούλας αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Στην πρώτη μας συνάντηση σαν Σύλλογος με τον νέο δήμαρχο, αυτό που αποκόμισα ήταν μια θετική εικόνα. Ένας δήμαρχος που συζητά με τους φορείς, και τους ακούει με προσοχή. Κάτι που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Οι μήνες που ακολούθησαν μου έδειξαν, ωστόσο, ότι αυτή η εικόνα ήταν πλασματική.

Για την γειτονιά των εργατικών πολυκατοικιών η ελλειματική φροντίδα του Δήμου δεν είναι μόνο διαπιστώσεις σε κάποιο άρθρο στον τοπικό Τύπο, αλλά μια καθημερινή διαπίστωση, κάνοντας μια βόλτα στην γειτονιά.

Πάνω από δύο βδομάδες σε διάφορες γωνιές του οικισμού, βαριά αντικείμενα, μπάζα και άλλα παραμένουν στα πεζοδρόμια. Κάκιστα κάποιοι τα άφησαν εκεί. Ευθύνη του Δήμου είναι να συνετίσει και να διορθώσει τέτοιες  συμπεριφορές.

Πρώτη ευθύνη του μάλιστα είναι η καθαριότητα. Δεν μπορεί να αφήνει εστίες μόλυνσης στα πεζοδρόμια. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε, με κίνδυνο για την υγεία μας, μέσα σε αυτήν την ασχήμια.

Την περίοδο της καραντίνας ο Δήμος και οι υπηρεσίες του με πρόγραμμα, ενώ καθάριζαν τις γειτονιές του Μαρουσιού, στις εργατικές πολυκατοικίες εθελοντές κάτοικοι, μαζί με μέλη του Συλλόγου μας έκαναν αυτή την δουλειά. Γράφτηκαν και τα ανάλογα κείμενα στον τοπικό Τύπο, και με τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Ο μοναδικός χώρος άθλησης στον οικισμό και στην γύρω περιοχή ήταν το μικρό μπασκετάκι στην Ιερού Λόχου. Από την κατασκευή του ελάχιστα λειτούργησε σαν χώρος άθλησης. Λίγα ήταν τα τυχερά παιδιά που έπαιξαν εκεί. Ο ένας δήμαρχος για τις τότε ανάγκες το έκανε σχολείο. Ο άλλος δήμαρχος το έδωσε σε συλλόγους και σωματεία, αφαιρώντας και τη μία μπασκέτα. Ο δήμαρχος Πατούλης έφερε την μπασκέτα και έναν παππά και έκανε προεκλογικά εγκαίνια σε έναν χώρο που υπήρχε 35 χρόνια. Πιστέψαμε όμως ότι επιτέλους  θα λειτουργήσει σαν χώρος άθλησης. Και πάλι διαψευθήκαμε, γιατί την επομένη εγκατέστησε έναν φίλο του «άστεγο». Με ποια κριτήρια, δεν μας είπαν και δεν μάθαμε ποτέ.

Σήμερα, ο νέος δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου σκάβουν πάλι τον πολύπαθο χώρο. Θέλουν να κάνουν νηπιαγωγείο ή κάτι άλλο. Και βέβαια κανείς δεν είναι αντίθετος με την δημιουργία σχολείων. Απεναντίας θεωρούμε ότι επιβάλλεται. Δεν μπήκαν όμως στον κόπο να συζητήσουν με τη γειτονιά αν χρειάζεται τον μοναδικό αυτόν χώρο άθλησης. Δεν συζήτησαν αν υπάρχουν άλλες προτάσεις για αυτό που θέλουν να κάνουν.

«Πρόχειρα θα προτείνω κάποιους χώρους που θα μπορούσε ο Δήμος να αξιοποιήσει»

Είναι ο χώρος Μαραθωνομάχων και Αττικής οδού, που λειτουργεί σαν σκουπιδότοπος, είναι το παλιό αντλιοστάσιο πίσω από την Καρέντα, υπάρχει χώρος στην πλατεία απέναντι από την εκκλησία Κοσμά του Αιτωλού.

Χώροι λοιπόν υπάρχουν. Εκείνο που δεν υπάρχει είναι η διάθεση για συζήτηση από την διοίκηση του Δήμου και τον κ. δήμαρχο.

Ο διάλογος είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας. Οι κοινωνίες που συζητούν βρίσκουν πάντα τις καλύτερες λύσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet