Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Πολύδροσο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Πολύδροσο Αμαρουσίου

Παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, στελεχών της διοίκησης του Δήμου, της διεύθυνσης και των επιβλεπόντων μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας έγινε η έναρξη της κατασκευής δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Πολυδρόσου, ενός αντιπλημμυρικού έργου που θα θωρακίσει μία περιοχή που ως επί το πλείστον πλήττεται από πλημμυρικά φαινόμενα.

Το έργο αφορά στο σύνολο της περιοχής του Πολυδρόσου, και περιλαμβάνει την κατασκευή ομβρίων υδάτων στις οδούς Ροδοδάφνης, Βαλτετσίου, Φραγκοκκλησιάς, Στ. Ρογκάκου, Κριεζή, Σάμου, Καρκαβίτσα, Πηγάσου και Καψίλη, καταλήγοντας στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και στον αποδέκτη τους. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον Δήμο Αμαρουσίου, μέχρι τα τέλη του 2019, ενώ τμηματικά όπου ολοκληρώνεται θα τίθεται σε λειτουργία.

Με την ευκαιρία της έναρξης κατασκευής του δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στο Πολύδροσο, ο δήμαρχος κ. Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χωρίς να παρεκκλίνουμε στο ελάχιστο από τις δεσμεύσεις μας, μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στο Στούντιο Α, στη Νέα Λέσβο και στο Ψαλίδι, συνεχίζουμε να θωρακίζουμε τις γειτονιές της πόλης μας με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ιδιοκτησιών. Συνεχίζουμε με το Πολύδροσο και το αμέσως επόμενο διάστημα έργα κατασκευής ομβρίων υδάτων θα ξεκινήσουν και στη γειτονιά του Αγίου Θωμά, δίνοντας λύση σε ένα χρονίζον πρώτης προτεραιότητας και ασφάλειας ζήτημα για την πόλη μας. Καλούμε εκ νέου την Περιφέρεια Αττικής να επιδείξει την ίδια ευαισθησία και να ξεκινήσει τα απαραίτητα έργα για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς».

Παρόντες ήταν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Βαγγέλης Κάββαλος, και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Διδασκάλου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet