Ξεκινά το πρόγραμμα περιπατητικών διαδρομών σε σημαντικούς πολιτιστικούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ξεκινά το πρόγραμμα περιπατητικών διαδρομών σε σημαντικούς πολιτιστικούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου

Πρόγραμμα περιπατητικών διαδρομών πολιτιστικού ενδιαφέροντος εγκαινιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους πολίτες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ώστε μέσω της ενημέρωσης και της περιήγησης να γνωρίσουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. 

Συνδυάζοντας τη μάθηση με την αναψυχή, το πρόγραμμα επιδιώκει να συμβάλλει στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, στην αισθητική, αλλά και στην ευρύτερη παιδεία και προαγωγή μιας νέας σχέσης των δημοτών με τον δημόσιο χώρο.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, το Μαρούσι προσφέρει ενδιαφέρουσες πολιτιστικές διαδρομές, στις οποίες αποτυπώνεται η ιστορική συνέχεια της πόλης. Αρκεί κανείς να περιδιαβεί μία και μόνο γειτονιά για να συναντήσει διάσπαρτα σημεία-σταθμούς της μακραίωνης ιστορίας της πόλης, όπως και μαρτυρίες της ζωής και του έργου σημαντικών ανθρώπων που έζησαν εδώ άλλες εποχές και διαμόρφωσαν την πνευματική ιστορία και πορεία του τόπου.

Μία από τις διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν οι πολίτες, με ξεναγό την αθηναιολόγο και συγγραφέα Άρτεμις Σκουμπουρδή, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, στις 10:00, είναι η εξής: Σημείο συνάντησης η οικία/εργαστήριο του ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη. Ακολουθεί η οικία του Γιώργου Κατσίμπαλη, το Μεταβυζαντινό εκκλησάκι Αγίου Δημητρίου και ηΒορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου, με κατάληξη την Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη στην πλατεία Ηρώων, στο κέντρο της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση «Βυρωνική Εποχή» της γνωστής Μαρουσιώτισσας εικαστικού Λυδίας Βενιέρη

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου, στην κ. Κατερίνα Γκίκα και στον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας 210 8056314 ή στο e-mail [email protected], έως τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σε σχετική δήλωση του υπογραμμίζει:

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε παρεμβάσεις όπως οι πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη μας, γιατί συνδέονται με τις επιλογές και την απαιτούμενη ευρεία συναίνεση για ένα είδος ανάπτυξης της πόλης, που να λαμβάνει υπόψη την ιστορική φυσιογνωμία και διαχρονική της ταυτότητα. Συνδέονται, επίσης, με το επίπεδο της τοπικής δημοκρατίας, καθώς συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνειδητών πολιτών που σέβονται, αγαπούν και μεριμνούν για την πόλη, συμμετέχουν στα κοινά και συνδιαμορφώνουν το σήμερα και την εξέλιξή της. Σας καλούμε να πλαισιώσετε με την παρουσία και τη συμμετοχή σας το πρόγραμμα των πολιτιστικών διαδρομών».  

Περιγραφή των σταθμών της περιπατητικής διαδρομής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet