Ξεκινούν τα μαθήματα Ξένων Γλωσσών, Ελληνικής Γλώσσας και Η/Υ από τον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ξεκινούν τα μαθήματα Ξένων Γλωσσών, Ελληνικής Γλώσσας και Η/Υ από τον Δήμο Αμαρουσίου

Σεμινάρια εκμάθησης Ξένων Γλωσσών, Ελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για την περίοδο 2018 – 2019 διοργανώνονται και εφέτος στον Δήμο Αμαρουσίου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου. Τα εν λόγω σεμινάρια προβλέπουν και για τη φετινή περίοδο μειωμένο κόστος συμμετοχής για τους πολίτες του Δήμου, ενώ η Επιχείρηση έχει θεσπίσει, όπως ενημερώνει ο Δήμος, ιδιαίτερη οικονομική πολιτική για τους μακροχρόνια ανέργους, τους απόρους, τους πολύτεκνους και γενικότερα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σεμινάρια εκμάθησης Ξένων Γλωσσών, Ελληνικής Γλώσσας και Η/Υ

Ειδικότερα, αναφορικά με τα σεμινάρια Ξένων Γλωσσών, θα λειτουργούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική, Ρωσική, Ιταλική, καθώς και στην Ελληνική γλώσσα για αλλοδαπούς.

Για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν τμήματα Business English (Α1) και Fast English (Α1-Α2–Β1).

Αντίστοιχα, τα σεμινάρια ηλεκτρονικών υπολογιστών περιλαμβάνουν προετοιμασία για τη συμμετοχή στις εξετάσεις και την απόκτηση διπλώματος ECDL στις ενότητες: Βασικές Αρχές Υπολογιστή, Windows, Word, Excel, Internet, Power Point και Access.

Μετά το πέρας των μαθημάτων οι σπουδαστές θα λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Πληροφορίες

Κόστος εγγραφής

Το κόστος εγγραφής για όλα τα προγράμματα και τμήματα Ξένων Γλωσσών, Ελληνικής Γλώσσας και Πληροφορικής θα ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλεται εφάπαξ και δεν θα επιστρέφεται, παρά μόνο αν η διακοπή μιας συνδρομής κατόπιν αίτησης του πολίτη οφείλεται σε υπαιτιότητα της Επιχείρησης (π.χ. ξαφνική αλλαγή προγράμματος, καθηγητή, ημέρας/ώρας, κ.λπ.) ή να αποδεικνύεται για σοβαρούς λόγους υγείας κ.λπ. και κατόπιν προηγούμενης έγκρισης του Δ.Σ. της Επιχείρησης.

Κόστος παρακολούθησης 

Τα σεμινάρια προσφέρονται σε ειδικές προνομιακές τιμές. Προτεραιότητα στην εγγραφή έχουν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου και των νομικών του προσώπων.

Η συνδρομή για τα σεμινάρια Ξένων Γλωσσών ανέρχεται στα 40 ευρώ μηνιαίως για τους δημότες, 50 ευρώ για τους ετεροδημότες και 30 ευρώ για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Παράλληλα, το συνολικό κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια για την προετοιμασία απόκτησης διπλώματος ECDL, διάρκειας 72 ωρών (εφτά ενότητες) ανέρχεται στα 250 ευρώ και 200 ευρώ αντίστοιχα για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Πότε ξεκινούν τα μαθήματα – Πού θα πραγματοποιούνται   

Τα μαθήματα αρχίζουν τον Νοέμβριο του 2018 και ολοκληρώνονται τον Μάιο – Ιούνιο του 2019.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες (17:00-21:00), στις σχολικές αίθουσες του 5ου Λυκείου Αμαρουσίου (Ολυμπίας 50).

Πού θα υποβάλλονται οι αιτήσεις

Αιτήσεις για εγγραφές γίνονται δεκτές καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου στην είσοδο του δημαρχιακού καταστήματος Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα).

Απαραίτητη για την εγγραφή είναι η προσκόμιση της Artemis Card ή λογαριασμός ΔΕΚΟ που να πιστοποιεί ότι ο ενδιαφερόμενος είναι δημότης ή κάτοικος Αμαρουσίου, καθώς και η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στις περιπτώσεις εκείνες που ο ενδιαφερόμενος ανήκει σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Για περισσότερες  πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 213 2038080, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 18:00 (κ. Αννίτα Παπαθανασίου).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet