Οι δημότες αξιολογούν «τα δυνατά & αδύναμα σημεία» του Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Οι δημότες αξιολογούν «τα δυνατά & αδύναμα σημεία» του Δήμου Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση (ELoGE)», μέρος του κοινού έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη θεσμική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τη βοήθεια των δημοτών, μέσω της συμπλήρωσης ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, ο Δήμος Αμαρουσίου αξιολογεί «τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία» του αναφορικά με τις 12 αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο να λάβει το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας.

Το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο θα είναι διαθέσιμο στην κεντρική σελίδα του διαδικτυακού τόπου του Δήμου www.maroussi.gr μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, καταληκτική ημερομηνία διεξαγωγής της έρευνας.

Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται στα ερωτηματολόγια είναι ανώνυμες και δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν μεμονωμένα οι απαντήσεις. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αποτελέσουν τη βάση για να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω η τοπική δημοκρατική διακυβέρνηση.

Στόχος της δράσης είναι η αναγνώριση και η πιστοποίηση Δήμων, οι οποίοι επιτυγχάνουν ένα συγκεκριμένο πρότυπο διακυβέρνησης σύμφωνα με τις 12 Ευρωπαϊκές Αρχές Χρηστής Διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πρακτικά η μη δυνατότητα να λάβει ένας Δήμος το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας σημαίνει ότι θα πρέπει να εστιάσει στα αδύναμα σημεία του, αλλά και να λάβει μέτρα βελτίωσης (πλάνο παρακολούθησης) με στόχο να υποβάλει και πάλι υποψηφιότητα για το Σήμα Αριστείας με θετικό αποτέλεσμα.

Οι Δήμοι που θα καταφέρουν να λάβουν το Σήμα, καλό θα ήταν, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, να συνεχίσουν να βελτιώνουν τα πεδία, όπου είχαν αποτελέσματα κατώτερα του μετρίου, ώστε να μπορέσουν να πάρουν το Σήμα Αριστείας με μεγαλύτερη βαθμολογία την επόμενη φορά.

Η δράση υλοποιείται από το Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet