«Οι μηχανικοί δημιουργούν ζωγραφίζοντας» στην Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη
Κοινωνία

«Οι μηχανικοί δημιουργούν ζωγραφίζοντας» στην Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη

Την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Οι μηχανικοί δημιουργούν ζωγραφίζοντας» που υλοποιείται στο πλαίσιο της επετείου των 90 ετών λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και καταγράφει μία «διαφορετική», πιο «ελεύθερη», δημιουργική τάση τωνΕλλήνων μηχανικών, εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. Η έκθεση των 135 έργων, δημιουργίες 54 μηχανικών – ζωγράφων από την Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη και την Κύπρο, διοργανώνεται με τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και φιλοξενείται στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στα εγκαίνια της έκθεσης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να βλέπει κανείς ότι οι μηχανικοί εκτός από το να μελετούν, να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν, μπορούν να εμπνέονται και να δημιουργούν. Η δημιουργική, καλλιτεχνική φλέβα φαίνεται ότι χτυπά δυνατά σε πολλούς Έλληνες μηχανικούς, αν κρίνει κανείς από την αρθρόα συμμετοχή τους στην έκθεση».

Σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή του ΤΕΕ, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός, δήλωσε: «Η επιστήμη, η τεχνολογία και η τέχνη είναι συνδεδεμένες στη σκέψη και στην πράξη του Έλληνα μηχανικού, εδώ και αιώνες. Η δημιουργική ορμή λαμβάνει συχνά και μια άλλη μορφή, πιο ελεύθερη: αυτή της τέχνης».

Το ΤΕΕ ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, για την πολύτιμη συνεργασία και την ευγενική παραχώρηση της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης». Επίσης, ευχαριστεί τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), Νικόλαο Πέππα, για τη συμβολή και τη στήριξη που παρείχε για τη διοργάνωση της έκθεσης.

Παρών στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου, Γιώργος Διδασκάλου.

Η έκθεση, με ελεύθερη είσοδο, θα φιλοξενείται στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (πλατεία Ηρώων – έναντι Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι) από τις 15 ως τις 30 Νοεμβρίου 2017, και θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00, και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 έως τις 20:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet