Οργή Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση-κατάργηση τμήματος στο παράρτημα του 16ου Νηπιαγωγείου
google.gr/maps
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Οργή Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση-κατάργηση τμήματος στο παράρτημα του 16ου Νηπιαγωγείου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου εκφράζει την οργή του για το γεγονός ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας εξετάζει τη συγχώνευση-κατάργηση τμήματος στο παράρτημα του 16ου Νηπιαγωγείου της πόλης και καλεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) να επιληφθεί του θέματος.

Ο Σύλλογος αναφέρει σχετικά:

«Με ιδιαίτερα αισθήματα οργής και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε ότι επιχειρείται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας η συγχώνευση-κατάργηση τμήματος στο παράρτημα του 16ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου με μετακινήσεις εκπαιδευτικών και δυσμενείς συνέπειες για τα νήπια που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα. Το παράρτημα του 16ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου λειτουργεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς με δύο τμήματα και ήδη τα νήπια που φοιτούν σε αυτό πέρασαν την περίοδο προσαρμογής κι εντάχθηκαν ομαλά στο περιβάλλον του σχολείου, δέθηκαν μεταξύ τους αλλά και με τους εκπαιδευτικούς τους. Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι πρόκειται για παιδιά ευαίσθητης ηλικίας, κάτι που μάλλον αγνοούν τόσο ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας όσο και η προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας αν και είναι εκπαιδευτικοί.

»Από παιδαγωγικής πλευράς η απόφαση αυτή, αλλά και η χρονική στιγμή στην οποία πάρθηκε, είναι το λιγότερο απαράδεκτη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το Σωματείο μας. Επιπρόσθετα, θεωρούμε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο χιλιάδων συγχωνεύσεων-καταργήσεων τμημάτων που γίνονται κατόπιν εντολών του ΥΠΑΙΘ προκειμένου να εξοικονομηθούν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών διά της μεθόδου της εξαφανίσεως των κενών.

»Είναι απαράδεκτο και επονείδιστο να αναστατώνονται οικογένειες και νήπια που έχουν ήδη μπει σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και καλούνται τώρα να το αλλάξουν ανατρέποντας οικογενειακούς προγραμματισμούς, αφού προβλέπεται ακόμα και η μετακίνηση νηπίων σε όμορα νηπιαγωγεία.

»Η επιλογή της συγχώνευσης-κατάργησης του τμήματος θα δημιουργήσει τμήματα μεγάλου συνωστισμού με παιδιά μικρής ηλικίας σε ακατάλληλες αίθουσες σε περίοδο πανδημίας και ενώ είναι γνωστό ότι ήδη πολλά παιδιά νοσούν ή και νοσηλεύονται, κάτι για το οποίο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και το ΥΠΑΙΘ φαίνεται ότι ουδόλως ενδιαφέρονται αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την αναλγησία και την αδιαφορία που τους διακρίνει για τον τρόπο λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της ευθύνης τους.

»Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης για συγχώνευση – κατάργηση του ενός από τα δύο τμήματα του παραρτήματος του 16ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου. Καλούμε τους γονείς του 16ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου και τους φορείς της πόλης του Αμαρουσίου να προβούμε από κοινού σε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να επιληφθεί του θέματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet