Ο Γ. Πατούλης στις γειτονιές του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ο Γ. Πατούλης στις γειτονιές του Αμαρουσίου

Με κατοίκους από τις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων, της Κοκκινιάς, του κέντρου και της Νέας Λέσβου συναντήθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ Γιώργος Πατούλης στους οποίους μίλησε για το αναπτυξιακό και κοινωνκιό έργο που, σύμφωνα με την ανακοίνωση, βρίσκεται σε εξέλιξη σε κάθε γειτονιά του Αμαρουσίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο κ. Γ. Πατούλης έγινε δέκτης των θερμών ευχών των παρευρισκόμενων για μεγάλη νίκη στις εκλογές της 18ης Μαΐου, σημειώνοντας: «Συνεχίζουμε δυναμικά τη δημιουργική μας πορεία για να ολοκληρώσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει σε όλο το Μαρούσι, κόντρα στους εκφραστές της αδράνειας, της απραξίας, της απουσίας σχεδίου και οράματος. Το δικό μας κόμμα είναι το Μαρούσι. Με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας οδηγούμε την πόλη μας μπροστά στη νέα εποχή».

Άγιοι Ανάργυροι

Φιλική συνάντηση με τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τη συμμετοχή του προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό Νικόλαου Κάββαλου. Οι κάτοικοι σε εύθυμη ατμόσφαιρα φιλοξένησαν τον κ. Γ. Πατούλη με πλούσια εδέσματα, συνοδεία μουσικής με λύρα και λαούτο.

Κάτοικοι όλων των ηλικιών υποδέχτηκαν εγκάρδια τον δήμαρχο Αμαρουσίου στη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων, με τη συμμετοχή της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου του συνδυασμού Ζαχαρούλας Πρέσσας.

Σε έναν εφ΄ όλης της ύλης απολογισμό, σε επίπεδο οικονομικής εξυγίανσης και νοικοκυρέματος του Δήμου, σε επίπεδο έργων ανάπλασης και υποδομών σε κάθε γειτονιά και κοινωνικής προστασίας και στήριξης κάθε συμπολίτη, καθώς και σε επίπεδο ενίσχυσης και προαγωγής του πολιτισμού και του αθλητισμού και δημιουργίας δημιουργικών διεξόδων για τη νέα γενιά, ο δήμαρχος Αμαρουσίου ανέπτυξε τις σημαντικές προτεραιότητες της επόμενης πενταετίας και τις μεγάλες παρεμβάσεις σε όλο το Μαρούσι, αλλά και ειδικότερα σε κάθε γειτονιά.

Οι μεγάλες παρεμβάσεις στη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων αφορούν:

 • Στη δημιουργία ποδηλατόδρομου στην οδό Αγίων Αναργύρων και πεζοδρόμων για τη σύνδεση της γειτονιάς με το κέντρο Αμαρουσίου.
 • Στην ενίσχυση του πρασίνου, στις αναπλάσεις με χρήση υλικών όπως κυβόλιθοι και τοποθέτηση μοντέρνου αστικού εξοπλισμού.
 • Στην ενίσχυση του δικτύου δημοτικού φωτισμού τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής φωτιστικής ισχύος.
 • Στην ανάπλαση της οδού Νερατζιωτίσσης για τη δημιουργία ασφαλούς και ανεμπόδιστης όδευσης πεζών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες κατά μήκος της οδού με παράλληλη αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής.
 • Η ανάπλαση εκτείνεται σε μήκος περίπου 700μ. επί της οδού Νερατζιωτίσσης (από Θησέως έως Γράμμου), ενώ η τελική επιφάνεια των νέων πεζοδρομίων ανέρχεται σε περίπου 2.000μ. Για το έργο έχει εκπονηθεί ώριμη μελέτη, συνολικού προϋπολογισμού 486.772 ευρώ.
 • Στην ανάπλαση της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, για τη δημιουργία ανεμπόδιστων οδεύσεων πεζών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες εκατέρωθεν του οδοστρώματος της οδού, με παράλληλη αναβάθμιση της περιοχής. Η ανάπλαση με προϋπολογισμό 740.000 ευρώ, εκτείνεται σε μήκος περίπου 810μ. από τη Νερατζιωτίσσης έως τη Λ. Κηφισίας.
 • Στην τοποθέτηση πεζογέφυρας στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Λ. Κηφισίας για άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις των κατοίκων.
Κοκκινιά

Τις προτεραιότητες και τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν σχεδιασθεί για όλο το Μαρούσι και ειδικότερα για τη γειτονιά της Κοκκινιάς ανέπτυξε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό Δημήτρη Καρλαύτη.

Τα σημαντικότερα έργα αφορούν:

 • Στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μετά την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς που βρίσκεται σε τελικό στάδιο για την έκδοση Π.Δ.
 • Στην επέκταση του ποδηλατόδρομου της οδού Μεσογείων και ενοποίησή του με τον ποδηλατόδρομο της οδού Ευζώνων.
 • Στην κατασκευή νέου σχολικού κτηρίου για το 11ο Δημοτικό (Οδού Κονίτσης).
 • Στην ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες LED.
 • Στην κατασκευή πεζοδρομίων και στην εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Επίσης την τελευταία τριετία παραδόθηκαν στους κατοίκους:

 • Το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ που κατασκευάστηκε στο 2ο Γυμνάσιο –Λύκειο Αμαρουσίου.
 • Οι δύο πεζογέφυρες που κατασκευάστηκαν επί της Κηφισίας στη συμβολή με τις οδούς Γούναρη και Αναβρύτων και ενώνουν το Ανατολικό Μαρούσι με το κέντρο της πόλης.
 • Ο νέος βιοκλιματικός παιδικός σταθμός.
 • Το παράρτημα του Δημοτικού Ωδείου για την εξυπηρέτηση της γειτονιάς.
 • Ο χώρος άθλησης «Στέκι Νέων».
Κέντρο

Στις 21 μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν σχεδιασθεί για το Μαρούσι αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε συγκέντρωση κατοίκων στο κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού Θρασύβουλου Δρακούλη και Άννας Ζαχαριάδου.

Μεταξύ των παρεμβάσεων αυτών είναι:

 • Η βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου και των γειτονιών.
 • Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας με την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς που βρίσκεται σε τελικό στάδιο για την έκδοση Π.Δ.
 • Η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης δυναμικότητας 250 θέσεων.
 • Η ανάπλαση του ΚΧ. 9760 που μέχρι πρότινος βρισκόταν το αμαξοστάσιο του Δήμου.
 • Η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων και η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στο ακίνητο της Βασ. Σοφίας και Κηφισίας.
 • Η ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης».
 • Η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα.
 • Οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις επί της οδού Ειρήνης στο Νέο Μαρούσι.
 • Η τοποθέτηση δύο νέων πεζογεφυρών.
 • Η κατασκευή πρότυπου βιοκλιματικού σχολείου στην Αγία Φιλοθέη που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο – 9ο Λύκειο.
 • Η κατασκευή νέου παιδικού σταθμού στο Ψαλίδι.
 • Η δημιουργία πρότυπης μονάδας ημερήσιας φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση.
Νέα Λέσβος

Με κατοίκους της Νέας Λέσβου και της ευρύτερης περιοχής συναντήθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να ανταλλάξει απόψεις για τη γειτονιά τους, με τη συμμετοχή του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού Παναγιώτη Τάτση.

Ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής με την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη με όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και το έργο βρίσκεται στο στάδιο για την έγκριση της χρηματοδότησης. Επίσης έκανε αναφορά στην κατασκευή νέου σχολικού κτηρίου για τη στέγαση του 6ου Λυκείου, με νέα μελέτη η οποία θα λαμβάνει υπόψη την προστασία του διατηρητέου κτηρίου της πρώην οικίας του Τ. Βορρέ που βρίσκεται εντός του οικοπέδου. Παράλληλα έκανε λόγο για την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα, που όπως προβλέπεται από τη μελέτη πρόκειται για μία ήπιου χαρακτήρα αθλητική εγκατάσταση αφενός για να μην αποτελεί υποδομή όχλησης των κατοίκων της περιοχής και αφετέρου για να μπορεί να αξιοποιηθεί ως χώρος προπονητικού χαρακτήρα για τις ανάγκες των αθλητικών συλλόγων. Ήδη έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ο Δήμος κατέθεσε το νέο Τεχνικό Δελτίο για να προχωρήσει το έργο άμεσα.

Παράλληλα ο κ. Γ. Πατούλης σε ζητήματα καθημερινότητας που του ετέθησαν από τους κατοίκους έδωσε άμεσες λύσειςκαι εκείνοι με τη σειρά τους του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άμεση ανταπόκρισή του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet