Ο Δήμος Αμαρουσίου δημιουργεί Φόρουμ Νέων
Κοινωνία

Ο Δήμος Αμαρουσίου δημιουργεί Φόρουμ Νέων

Ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση Φόρουμ Νέων, με σκοπό την ενεργό συμμετοχή των νέων στη τοπική κοινωνία και τη διαμόρφωση της τοπικής στρατηγικής στο κομμάτι της νεολαίας, προσκαλεί όλες τις νέες και τους νέους της πόλης 15-30 ετών, για συμμετοχή σε αυτήν τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το προαναφερόμενο Φόρουμ θα δώσει την ευκαιρία στις νέες και νέους του Αμαρουσίου, να αναπτύξουν θεμελιώδεις αξίες, όπως η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός, να σχεδιάσουν δράσεις σε τομείς της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της πληροφόρησης, της τεχνολογίας και ενός ποιοτικού ελεύθερου χρόνου, αξιοποιώντας μέσω του συλλογικού τους οργάνου όλες τις δυνατότητες που τους δίνονται από τα Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα που προσφέρονται για τον σκοπό αυτόν.

Παράλληλα, όμως θα προσφέρει εκτός από γνώση, βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρίες προβληματισμού, διάλογο και συμμετοχή, επισημαίνει η διοίκηση για προσθέσει ότι στο Φόρουμ, μπορούν να συμμετέχουν νέοι που διαμένουν στον Δήμο Αμαρουσίου, ηλικίας 15 έως 30 ετών, με ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων.

Θα συνεδριάζουν σε oλομέλεια, αλλά και σε επιτροπές, με τομείς όπως:

  • Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή.
  • Εκπαίδευση και απασχόληση.
  • Ευρωπαϊκά και εγχώρια προγράμματα.
  • Πολιτισμός και Αθλητισμός.
  • Διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες.
  • Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εθελοντισμός.

Το Φόρουμ Νέων θα είναι 25μελές, με 25 αναπληρωματικά μέλη. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνεται κατόπιν κλήρωσης, ενώ θα συμμετέχουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κάτω των 40 ετών. Ο ρόλος του, θα έχει χαρακτήρα γνωμοδοτικό και οι αποφάσεις του θα μπορούν να εκφράζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω των εκπροσώπων του. Παράλληλα, οι αποφάσεις του θα μπορούν να λειτουργήσουν συμβουλευτικά προς το Δήμαρχο και τη Διοίκηση για θέματα νεολαίας, υπογραμμίζει η δημοτική αρχή.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος: https://maroussi.gr/neagenia

Υπεύθυνος: Γιάννης Ιωαννίδης, εντεταλμένος σύμβουλος επί θεμάτων Νέων και Εθελοντισμού, 69 44176495, [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet