Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει για το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων
Κοινωνία

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει για το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων

Με αφορμή δημοσιεύματα και ανησυχίες που εκφράστηκαν από φιλοζωϊκή οργάνωση του Αμαρουσίου για τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων στην πόλη, ο Δήμος ενημερώνει για τα ακόλουθα:

1. Στις 22 Ιανουαρίου 2020, με απόφαση του αναπληρωτή δημάρχου Αμαρουσίου, Στέφανου Τσιπουράκη, συγκροτήθηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης Προγράμματος Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αμαρουσίου, με τακτικά μέλη τους Αντώνη Λιονάκη, κτηνίατρο, Ανδρέα Σινιγάλια, εκπαιδευτή σκύλων, Νικόλαο Τακτικό, άμισθο σύμβουλο δημάρχου, υπεύθυνο Προγράμματος Αδέσποτων Ζώων, Όλγα Δροσινού, μέλος Σωματείου Φιλοζωικής, Μαριάννα Ζερβάκη, μέλος Σωματείου Φιλοζωικής και αναπληρωματικά μέλη τους Δήμητρα Καρνέζη, κτηνίατρο, Στέφανο Μυλωνά, εκπαιδευτής σκύλων, Άννα Χαβενετίδου, υπάλληλος του Δήμου,
Ειρήνη Κοσκόρου, μέλος Σωματείου Φιλοζωικής, Δέσποινα Κατσούγκρη, μέλος Σωματείου Φιλοζωικής, δικηγόρος και με συντονιστή και πρόεδρο της Επιτροπής τον κ. Νικόλαο Τακτικό.

2. Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Αμαρουσίου, όπως και οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την εκτέλεση του υποβληθέντος προϋπολογισμού. Τούτο σημαίνει ότι πριν από αυτό ο Δήμος δεν μπορούσε να εκτελέσει καμία πράξη που σχετιζόταν με κωδικούς που στερούντο ταμειακού υπολοίπου, για απλές και αυτονόητες πράξεις για τους πολίτες, όπως κοπής δέντρων, αλλαγής λαμπτήρων, επισκευής οδοστρωμάτων κ.ά. Μέσα σε αυτές τις ενέργειες συμπεριλαμβάνεται και το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων.

3. Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν θα ανεχθεί φαινόμενα εγκατάλειψης ή κακοποίησης ζώων. Για τον λόγο αυτόν συστήθηκε ειδική επιτροπή για την καταγραφή του φαινομένου, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Ακόμη, η σχεδιαζόμενη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας θα επιβλέψει και τα θέματα διαχείρισης αδέσποτων και θα επιβάλλει άμεσα τις ανάλογες κυρώσεις. Επισημαίνεται ότι η γραμμή δημότη (τηλ. 15321) λειτουργεί και ως γραμμή καταγγελιών για τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών.

4. Ο Δήμος Αμαρουσίου το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών όσο αφορά τη διαχείριση τόσο των ζώων συντροφιάς όσο και των αδέσποτων. Στο ίδιο πλαίσιο θα δημιουργηθεί και μητρώο εθελοντών, με τη συμμετοχή κτηνιάτρων και ειδικών επιστημόνων, για την καλύτερη και στοχευμένη συμμετοχή των δημοτών στις δράσεις του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet