Ο Θ. Αμπατζόγλου εγκαινίασε την ανακατασκευασμένη παιδική χαρά στο πάρκο Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ο Θ. Αμπατζόγλου εγκαινίασε την ανακατασκευασμένη παιδική χαρά στο πάρκο Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου εγκαινίασε, την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, την ανακατασκευασμένη παιδική χαρά στο πάρκο Αγίας Φιλοθέης (Πάρνηθος & Ελευθερίας), παρουσία εκπροσώπων του τοπικού συλλόγου, κατοίκων και στελεχών της δημοτικής αρχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στην Αγία Φιλοθέη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ολικής ανακαίνισης πέντε παιδικών χαρών από τον Δήμο Αμαρουσίου:

  • Στα Ηπειρώτικα παραδόθηκε στις 7 Ιουλίου 2023.
  • Στο Ψαλίδι παραδόθηκε στις 28 Ιουνίου 2023.
  • Ακόμη δύο βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης: στην πλατεία Ξυλούρη (Κοκκινιά) και στην οδό Φραγκοκκλησιάς (Πολύδροσο).

Υπενθυμίζεται πως επί δημαρχίας Θ. Αμπατζόγλου έχουν ήδη ανακαινιστεί 24 παιδικές χαρές και προγραμματίζεται το μεγάλο έργο της ολικής ανάπλασης της παιδικής χαράς του Αμαλιείου.

Στόχος του έργου των ανακαινίσεων, η πλήρης ανάπλαση και λειτουργική αναβάθμιση των παιδικών χαρών για τη δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, σύμφωνα με τα σχετικά πρότυπα ασφαλείας. Οι χώροι διαθέτουν παιχνίδια για πληθώρα ηλικιακών ομάδων, επαρκείς επιφάνειες ασφαλείας από πτώση, καθιστικά σε καίριες θέσεις, τόσο για την ορθή επίβλεψη των παιδιών, αλλά και την ανάπαυση των επισκεπτών, κάδους απορριμμάτων, βρύσες για πόσιμο νερό κ.λπ. Παρέχοντας άνετους, ασφαλείς και αισθητικά αναβαθμισμένους χώρους ψυχαγωγίας και συνάθροισης.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, σε σύντομο χαιρετισμό του στους κατοίκους της περιοχής, αναφέρθηκε ακόμη στην προσοχή που έχει δοθεί από τη δημοτική αρχή και στο πάρκο της περιοχής με τους συνεχείς καθαρισμούς, την ενίσχυση του φωτισμού και την ανακαίνιση του αστικού εξοπλισμού. Ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννη Ιωαννίδη, τη σύμβουλό του επί τεχνικών θεμάτων Αθηνά Ρέππου στην υλοποίηση του έργου ανακατασκευής παιδικών χαρών, την προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ναυσικά Χατζηδάκη όπως και τις υπηρεσίες του Δήμου που υποστηρίζουν τις εργασίες.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet