Ο Σύλλογος Πολυδρόσου στην 1η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Αμαρουσίου για την περίοδο 2019/23 – Βίντεο
Κοινωνία

Ο Σύλλογος Πολυδρόσου στην 1η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Αμαρουσίου για την περίοδο 2019/23 – Βίντεο

Σε μια πρωτόγνωρα αναβαθμισμένη διαδικασία συνεδρίασε στις 27 Νοεμβρίου 2019, για πρώτη φορά για την περίοδο 2019 έως 2023, η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου, όπως μας ενημερώνει ο Σύλλογος Πολυδρόσου, που συμμετείχε στη συνεδρίαση εκπροσωπούμενος από τον γραμματέα του Δ.Σ., Μιχάλη Χατζηαρσενίου.

Ο κ. Αρσενίου αναφέρθηκε στα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους, ενώ παράλληλα κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα με ανάλυση των αιτημάτων.        

Αιτήματα και θέσεις του Συλλόγου για το τεχνικό πρόγραμμα 2020 του Δήμου Αμαρουσίου

Τα αιτήματα του Συλλόγου για το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 στον Δήμο Αμαρουσίου είναι τα εξής:

  • Να προχωρήσει η διάνοιξη των παραδρόμων της Αττικής Οδού προκειμένου να απαλλαγεί η οικιστική περιοχή από την υπερτοπική κυκλοφορία -και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες- τη ρύπανση και τον θόρυβο. Οι προηγούμενες διοικήσεις, σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία της Αττικής Οδού, αφ’ ενός δεν κάλυψαν κανένα τμήμα της στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου και αφ’ ετέρου οι παράδρομοι αυτής Κων/νου Καραμανλή, από το ύψος της Αμαρουσίου Χαλανδρίου, δεν καταλήγουν στη Λεωφόρο Πεντέλης. Η παράλειψη αυτή έχει ως αποτέλεσμα όλη η πέριξ οικιστική περιοχή να επιβαρύνεται από δυσανάλογα μεγάλη διαμπερή κυκλοφορία, η οποία έχει σημειώσει εκρηκτική αύξηση μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς.
  • Η πρόβλεψη ενιαίας σχεδίασης για επίτευξη οικονομίας κλίμακας των αποσπασματικά κατασκευαζομένων αγωγών ομβρίων από τον Δήμο Αμαρουσίου σε τμήμα περιοχής περίπου 400 στρεμμάτων του Πολυδρόσου, που ανήκει διοικητικά στον Δήμο, στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Πολύδροσου». Το Πολύδροσο (Αμαρουσίου και Χαλανδρίου), όπως και ο γειτονικός Παράδεισος Αμαρουσίου, έκτασης περίπου 2.300 στρεμμάτων, που ταλαιπωρούνται από τη διαχρονική έλλειψη δικτύου απορροής ομβρίων και τις συνέπειες της έλλειψής τους, θα έπρεπε να είναι ο κύριος και ο ενιαίος στόχος των Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου για «θωράκιση» έναντι των ομβρίων, υπό τον συντονισμό της ΔΕΕΑΠ. Ταυτόχρονα έχει σχεδιαστεί εκβολή μέρους αυτών των ομβρίων στο Ρέμα Χαλανδρίου, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, για την εκβολή του συλλεκτήρα της οδού Ροδοδάφνης.
  • H διαμόρφωση του χώρου 9 στρεμμάτων στην Αττική οδό (τέρμα οδού Καραμανλή-παραδρόμου Αττικής οδού), ως πάρκου πρασίνου και αναψυχής.
  • H ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ Τριφυλλιακού και Ροδοδάφνης, η ανάπλαση παιδικής χαράς πεζοδρόμου Κορυτσάς και όλων των αντιστοίχων χώρων του Πολυδρόσου αρμοδιότητας Δήμου Χαλανδρίου.
  • H συντήρηση του έργου της βιοκλιματικής και του ποδηλατοδρόμου, η κατασκευή – σύνδεση ποδηλατόδρομου επί της οδού Φραγκοκκλησιάς, στο τμήμα μεταξύ Ευζώνων και Κορυτσάς.
  • Η διάνοιξη της οδού Ροδοδάφνης μέχρι την Εθνάρχου Μακαρίου και η εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου, π.χ. Κορυτσάς & Φραγκοκκλησιάς, Φραγκοκκλησιάς, Σάμου κ.λπ.
  • Η βελτίωση του δημοτικού φωτισμού, της δημοτικής συγκοινωνίας και των στάσεων επιβίβασης.
  • Η απαλλοτρίωση χώρων για κοινόχρηστη χρήση, π.χ. δίπλα στο γήπεδο του Τριφυλλιακού.
  • Η ονοματοδοσία οδών και παρόδων, όπου απαιτείται, για αποφυγή συγχύσεως και ταλαιπωρίας.

Η συνολική καταγραφή της συνεδρίασης στο video που ακολουθεί:

Οι απαντήσεις των αρμοδίων αντιδημάρχων, της Τεχνικής Υπηρεσίας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Παραδείσου & Πολυδρόσου, του Πολιτισμού για τους αθλητικούς χώρους, του Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας για την ανακύκλωση και ο επίλογος του δημάρχου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet