Πάνος Σκουρλέτης: Μεγάλα ερωτήματα για το δάσος Συγγρού στο Μαρούσι
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πάνος Σκουρλέτης: Μεγάλα ερωτήματα για το δάσος Συγγρού στο Μαρούσι

Επίσκεψη στο δάσος Συγγρού πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρλέτης, θέτοντας στη συνέχεια ερωτήματα για τον καθαρισμό που επιχειρείται και προαναγγέλλοντας ότι θα προχωρήσει άμεσα σε κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο βουλευτής αναφέρει:

«Έπειτα από καταγγελίες πολιτών ότι στο Δάσος Συγγρού, όπου διεξάγεται καθαρισμός αρκετά καθυστερημένα ως προς τις ανάγκες της πυρασφάλειας, γίνονται ταυτόχρονα άναρχες παρεμβάσεις οι οποίες αλλοιώνουν τον φυσικό χαρακτήρα του, επισκέφτηκα την περιοχή μαζί τον Πέτρο Κούκουζα, δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου και μέλος της Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τη Σωτηρία Κουμπούλη, δικηγόρο και μέλος της Ο.Μ. Ανατολικού Αμαρουσίου. Εκεί συναντήσαμε τον Γιώργο Μπαλωτή, διευθυντή του  Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), στον οποίο και θέσαμε μια σειρά ερωτημάτων.

Από όσα είδαμε, πράγματι φαίνεται να ανακύπτουν σοβαρά ζητήματα που ζητούν απαντήσεις. Για παράδειγμα, κόβονται κλαδιά και θάμνοι μέχρι το ύψος των τριών μέτρων, αλλά αφήνονται ξερά κλαδιά να κρέμονται από τα δέντρα. Ένα άλλο μεγάλο ερώτημα είναι βάσει ποιας μελέτης και με ποια επιστημονική επίβλεψη από δασολόγους υλοποιείται ο καθαρισμός.

Ένας καθαρισμός που παραπέμπει περισσότερο σε ενδελεχή και βίαιη αποψίλωση μεγάλων εκτάσεων χλωρής βλάστησης, μέσα στην οποία διαβιούν πολλά μικρά ζώα του δάσους. Αλλά εκτός από την έκταση, το είδος, τη μέθοδο του καθαρισμού και τις ανησυχίες που αυτός προκαλεί, αντικρίσαμε παντού όγκους συσσωρευμένης και ανεπεξέργαστης κομμένης βλάστησης.

Αβίαστα προκύπτει ότι δεν υπάρχει η αναγκαία ασφάλεια στο Δάσος σε σχέση με το είδος και την έκταση της παρέμβασης που υλοποιείται. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε ερώτηση στη Βουλή, προκειμένου να αναδειχθούν αυτές οι πλευρές και να αναζητηθούν υπεύθυνες και σαφείς απαντήσεις για τα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στο αγνό και πολύτιμο για την ευρύτερη περιοχή, οικοσύστημα του Δάσους Συγγρού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet