Παλιό ελληνικό σινεμά από τους Παιδ. Σταθμούς
Κοινωνία

Παλιό ελληνικό σινεμά από τους Παιδ. Σταθμούς

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια γιορτή των παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία είχε θέμα τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Τα παιδιά παρουσίασαν μουσικοκινητικά δρώμενα εμπνευσμένα από τις ταινίες του παλιού ελληνικού σινεμά, όπως φαίνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Στο κατάμεστο από γονείς κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών παιδικών σταθμών της πόλης, η καθιερωμένη ετήσια γιορτή των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτούς. Τις εμφανίσεις των παιδιών σε ρόλους πρωταγωνιστών του παλιού ελληνικού σινεμά παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος κατέθεσε τον σταθερό προσανατολισμό της διοίκησης στη στήριξη της οικογένειας και στην παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας προς τα παιδιά της πόλης.

Η φετινή γιορτή διεξήχθη σε δύο ενότητες με τη συμμετοχή περισσότερων από 650 παιδιών και από τους 13 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Στην πρώτη ενότητα της γιορτής εμφανίστηκαν τα παιδιά από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Αγίας Φιλοθέης, Αναβρύτων, Κέντρου, Ψαλιδίου, Εργατικών Κατοικιών, Πολυδρόσου και Αγίων Αναργύρων. Στη δεύτερη ενότητα συμμετείχαν τα παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς Αγίου Νικολάου, Νέου Τέρματος, 1ου και 2ου Κοκκινιάς, Σωρού και Στούντιο Α.

Στη διάρκεια της γιορτής τα παιδιά εμπνευσμένα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο παρουσίασαν ένα ξεχωριστό μουσικοκινητικό δρώμενο. Μέσα από τον χορό και το τραγούδι τους ενσάρκωσαν ρόλους από αγαπημένες ελληνικές ταινίες που έχουν αφήσει εποχή.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης απευθυνόμενος προς τους γονείς μίλησε για το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς χάρη και στο φιλότιμο των εργαζομένων τους, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της περαιτέρω αναβάθμισης της ποιότητας της φιλοξενίας στους χώρους των σταθμών, καταθέτοντας το σταθερό ενδιαφέρον της διοίκησης για τη στήριξη των νοικοκυριών της πόλης και της εργαζόμενης μητέρας.

«Στο πρόγραμμά μας για την επόμενη πενταετία είναι να συνεχίσουμε να ενισχύσουμε τις κοινωνικές υποδομές της πόλης μας και να προσθέτουμε νέους πρότυπους παιδικούς σταθμούς στο δίκτυό μας. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις οικογένειες της πόλης μας προσφέροντας την καλύτερη δυνατή φροντίδα για τα παιδιά μας» επεσήμανε ο κ. Γ. Πατούλης. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι από τη νέα χρονιά θα λειτουργήσουν ξανά και βρεφικά τμήματα σε κάποιους από τους σταθμούς, είδηση που δέχθηκαν οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) Νίκος Κάββαλος αναφέρθηκε στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών επισημαίνοντας το σημαντικό έργο που επιτελείται, αποτέλεσμα της καλής οργάνωσης και της πολύ καλής συλλογικής προσπάθειας που διεκπεραιώνεται.

Την ετήσια γιορτή των παιδικών σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου τίμησαν με την παρουσία τους ως επίσημοι προσκεκλημένοι η Μάρθα Καραγιάννη και ο Φώτης Μεταξόπουλος, που μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το έργο της διοίκησης και του δημάρχου Γ. Πατούλη στο Μαρούσι.

Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε η υπεύθυνη του δικτύου των δημοτικών παιδικών σταθμών Αμαρουσίου Μαρία Κάβουρα. Την ευθύνη για την παρουσίαση των παιδιών είχαν οι δασκάλες χορού Μυρτώ Βολάνη και Σίσσυ Καραμαλίκη, και οι δασκάλες μουσικής Μάνια Ρήγα και Ελένη Μποσιώλη.

Παρόντες στη γιορτή ήταν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σμυρνής, Σπύρος Σταθούλης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Γιώργος Ζήκος, Βαγγέλης Κάββαλος, Κώστας Αντωνόπουλος, Κατερίνα Ιωάννου, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Αγγέλου, Κώστας Ρώτας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet