Παρέμβαση Λ. Μαγιάκη στο Δ.Σ. με αφορμή τον θάνατο του Β. Γιακουμάκη
Κοινωνία

Παρέμβαση Λ. Μαγιάκη στο Δ.Σ. με αφορμή τον θάνατο του Β. Γιακουμάκη

Την ανάληψη πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας του Αμαρουσίου απέναντι στα φαινόμενα βίας, κοινωνικού και φυλετικού ρατσισμού και ξενοφοβίας, με αφορμή τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, Λευτέρης Μαγιάκης, με παρέμβασή του κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 17 Μαρτίου 2015.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Λ. Μαγιάκης επεσήμανε:

Εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους οικείους του αδικοχαμένου νεαρού Β. Γιακουμάκη.

Μας προκαλεί τον πιο βαθύ αποτροπιασμό η συμπεριφορά ατόμων που προκάλεσαν με τις πράξεις τους, ή την ανοχή τους, τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου με ιδιαίτερες ευαισθησίες.

Ανησυχούμε για τον κοινωνικό εκφασισμό που επικρατεί ιδιαίτερα σε κομμάτι της νεολαίας και καλλιεργείται στα σχολεία, στα γήπεδα, μέσω του διαδικτύου και ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ανησυχούμε επίσης για τον πολιτικό εκφασισμό που καλλιεργείται από τη Χ.Α. και που δυστυχώς η παρουσία γραφείων στην πόλη μας δεν αντιμετωπίσθηκε από τη δημοτική αρχή με την αποφασιστικότητα που απαιτείται.

Σαν ελάχιστο χρέος στη μνήμη του Βαγγέλη, αλλά και απέναντι σε όλη τη νεολαία της πόλης μας, καλούμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα:

  • Θα εξετάσει και θα καταγράψει το φαινόμενο στην πόλη μας.
  • Θα συνομιλήσει με ειδικούς και θα διοργανώσει, το συντομότερο δυνατόν, ημερίδα με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, καλώντας την να αναλάβει πρωτοβουλίες στα σχολεία.
  • Θα διοργανώσει καμπάνια για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στα φαινόμενα βίας, κοινωνικού και φυλετικού ρατσισμού, ξενοφοβίας.

Οι καταγγελίες και η έκφραση συμπαράστασης δεν αρκούν. Ήρθε η ώρα για ανάληψη δράσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet