Παραλείψεις στην εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Πολύδροσο επισημαίνουν οι κάτοικοι
Κοινωνία

Παραλείψεις στην εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Πολύδροσο επισημαίνουν οι κάτοικοι

Το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Πολύδροσο απασχολεί τους κατοίκους και την απερχόμενη σε λίγες ημέρες δημοτική αρχή από την έναρξη της θητείας της, τον Σεπτέμβριο 2014, όταν διάνοιξε την οδό Φραγκοκκλησιάς προς τη Λεωφόρο Πεντέλης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πολυδρόσου Αμαρουσίου.

Τον περασμένο μήνα (17 Ιουλίου 2019), με δελτίο Τύπου, γνωστοποιήθηκε η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σύμφωνα με το δημοσιευμένο ΦΕΚ από τον περασμένο Ιούνιο 2018, και αφού πραγματοποιήθηκαν ορισμένες σημειακές παρεμβάσεις σε ορισμένους δρόμους, «εν μέσω θερινής ραστώνης ξαφνικά όλα πάγωσαν!» υποστηρίζει ο Σύλλογος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πολύδροσο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τη μελέτη, έχουν σκοπό την εκτροπή ενός μέρους της υπερτοπικής κυκλοφορίας που καταγράφεται στην οδό Φραγκοκκλησίας και τον οικιστικό ιστό του Πολυδρόσου, στις παράλληλες οδούς της Αττικής Οδού. Μέχρι σήμερα όμως, όπως λένε οι κάτοικοι, στο κύριο αντικείμενο της μελέτης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Πολύδροσο, την οδό Φραγκοκκλησίας, καμία παρέμβαση δεν πραγματοποιήθηκε, εκτός της ρύθμισης των φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωσή της με την οδό Σάμου και Καψαλά και τη διπλή κατεύθυνση στο τμήμα από οδό Κορυτσάς έως Ευζώνων.

Από τα αντικείμενα της μελέτης που περιλαμβάνονται στο σχετικό ΦΕΚ δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον Σύλλογο Πολυδρόσου, τα εξής:

1. Η μονοδρόμηση της Φραγκοκκλησιάς από την οδό Ασπασίας Καψαλά και μέχρι τη συνάντησή της με τη Λεωφόρο Κηφισιάς

2. Η μονοδρόμηση της οδού Καψαλά από τον παράδρομο της Αττικής Οδού και μέχρι την οδό Μεσογείων.

3. Η αντιδρόμηση της οδού Αιγιαλείας από την οδό Επιδαύρου και μέχρι την οδό Παραδείσου.

4. Ο καθορισμός της προτεραιότητας της οδού Κ. Καραμανλή (νότιος παράδρομος της Α.Ο.) έναντι όλων των οδών που συναντά από την Αμαρουσίου- Χαλανδρίου έως την οδό Κορυτσάς. 

«Όλες οι παραπάνω παραλείψεις εφαρμογής, σε συνδυασμό με την προχειρότητα υλοποίησης όσων ρυθμίσεων υλοποιήθηκαν, όχι μόνο δεν βελτίωσαν την κυκλοφοριακή κατάσταση στο Πολύδροσο, αντίθετα, ως πρώτο συμπέρασμα, ακόμη και με τη μειωμένη οδική κυκλοφορία του καλοκαιριού φαίνεται ότι την ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΑΝ» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει, η οδός Φραγκοκκλησιάς χρησιμοποιείται πλέον ως διπλής κατεύθυνσης σε όλο το μήκος της από την Λ. Κηφισιάς έως τη Λ. Πεντέλης και επιβαρύνεται από την κυκλοφορία της οδού Καψαλά από τη κατεύθυνση του Νέου Αμαρουσίου και την οδό Μεσογείων. Η οδός Κ. Καραμανλή  (νότιος παράδρομος της Α.Ο.)  παραμένει με το ίδιο κυκλοφοριακό φορτίο, αφού πολλαπλά σήματα «Stop» διακόπτουν τη κίνηση των διερχομένων οχημάτων και τέλος επικρατεί η ίδια κυκλοφοριακή κατάσταση στην οδό Αιγιαλείας.  

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή, μέχρι τη λήξη της θητείας της σε λίγες μέρες, θα υλοποιήσει και θα ολοκληρώσει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πολύδροσο για να λυθούν τα χρονίζοντα κυκλοφοριακά προβλήματα» λένε οι κάτοικοι.

Μάλιστα, για να τεκμηριώσουν – όπως τονίζουν – «την προχειρότητα της υλοποίησης των όσων ρυθμίσεων έγιναν, σε συνδυασμό με τις παραλείψεις και άλλων υποστηρικτικών μέτρων», παραθέτουν την επιστολή που έλαβαν από τον πολιτικό μηχανικό Κωνσταντίνο Σιδέρη, κάτοικο Πολυδρόσου, η οποία έχει σταλεί και στους δημάρχους Αμαρουσίου και Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet