Παρών ο Δήμος Αμαρουσίου σε επίσκεψη μαθητών του Διδυμότειχου στο υπ. Παιδείας
Κοινωνία

Παρών ο Δήμος Αμαρουσίου σε επίσκεψη μαθητών του Διδυμότειχου στο υπ. Παιδείας

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι πραγματοποίησαν μαθητές της Β΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου.

Τους μαθητές και τους συνοδούς τους, τον διευθυντή του Σχολείου Πασχάλη Αναστασιάδη και τις εκπαιδευτικούς Μαρία Σπυροπούλου και Χαρίκλεια Παλαμίδα, που πραγματοποιούν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα, υποδέχθηκε και ξενάγησε στους χώρους του υπουργείου ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος ο οποίος και συνομίλησε αρκετή ώρα μαζί τους.

Το 2ο Γυμνάσιο Διδυμότειχου για τη σχολική βίαΠαρούσα στη συνάντηση και την ξενάγηση των μαθητών και συνοδών ήταν και η δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου υπεύθυνη για την Καθημερινότητα του Πολίτη, Ρένα Χαλιώτη, η οποία καλωσορίζοντας τους μαθητές στην πόλη του Αμαρουσίου εκ μέρους του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, τους μετέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, «τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του και το μεγάλο ενδιαφέρον του για τη νέα γενιά», συγχαίροντάς τους παράλληλα για τη διάκριση που απέσπασε η ταινία τους στον διαγωνισμό με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός – Σέβομαι τη διαφορετικότητα», καταλαμβάνοντας θέση στη πρώτη δεκάδα, ανάμεσα σε 450 συμμετοχές πανελλαδικά.

Η κ. Χαλιώτη παρέδωσε σε κάθε μαθητή ξεχωριστά το  ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου, λέγοντας «Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και η διοίκηση του Δήμου δωρίζει σε εσάς τους μαθητές του ακριτικού Έβρου, το ιστορικό λεύκωμα της πόλης μας, της πόλης του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη. Θα θέλαμε την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το Μαρούσι να έχουμε την ευκαιρία να σας ξεναγήσουμε στα ιστορικά μνημεία και μουσεία της πόλη μας, με την μακραίωνη πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, με τις ευχές όλων «να ευοδωθεί η τεράστια προσπάθεια των μαθητών στον αγώνα για την πάταξη της σχολικής βίας στη χώρα μας». Οι μαθητές προσέφεραν το βραβευμένο dvd στην κ. Χαλιώτη για να το παραδώσει στον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη ευχαριστώντας για την τιμή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet