Περιφέρεια Αττικής: Στο Μαρούσι χρηματοδοτούμε έργα ποιότητας ζωής και υποδομών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Στο Μαρούσι χρηματοδοτούμε έργα ποιότητας ζωής και υποδομών

Τη βούλησή του να συνεχίσει σθεναρά να συμβάλλει, τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, στην πλήρη υλοποίηση έργων που είναι απαραίτητα για να παραμείνει το Μαρούσι μια «Ανθρώπινη Πόλη», με υπερτοπικό χαρακτήρα, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα (27/7) με τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού, Αθ. Κατσιγιάννης και ο διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, βρέθηκε τόσο η πορεία υλοποίησης των έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια στον Δήμο, όσο και τα έργα που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν άμεσα.

Ο περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο για το ρέμα Σαπφούς, το οποίο χαρακτήρισε «ζωτικής σημασίας» για το Μαρούσι και ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία ολοκλήρωσης των διαδικασιών ωρίμανσής του. Σύμφωνα με τα όσα επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου η δημοπράτηση του να ξεκινήσει εντός του έτους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε εκείνα τα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής, όπως των αγωγών ομβρίων στο κέντρο Αμαρουσίου και τα Ανάβρυτα, της απορροής ομβρίων υδάτων στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου, τα αντιπλημμυρικά στον Αγ. Νικόλαο Αμαρουσίου, τις αναπλάσεις στην Κοκκινιά, στον Σωρό και στη Μεσογείων, καθώς και η κατασκευή πεζογέφυρας στο ύψος του «Υγεία».

Τη συνάντηση απασχόλησε και το θέμα του γηπέδου ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλα και η ωριμότητα της μελέτης. Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο για το οποίο έχει γίνει σημαντική προεργασία και από τον ίδιο ως δήμαρχο και τόνισε ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στην άθληση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο καλό κλίμα συνεργασίας τόσο με τον περιφερειάρχη, όσο και με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ένταξη σημαντικών έργων στο πρόγραμμα υλοποίησης της Περιφέρειας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δοθεί προτεραιότητα σε έργα που έχουν ώριμες μελέτες.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων που ξεκίνησαν επί θητείας του στον Δήμο Αμαρουσίου και ολοκληρώνονται από τον νυν δήμαρχο Θ. Αμπατζόγλου. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «πρόκειται για έργα που συμβάλλουν στη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του Αμαρουσίου. Μαζί με τους συνεργάτες μου είχαμε μελετήσει και προετοιμάσει την υλοποίηση μιας σειράς αναπτυξιακών έργων, καθώς επίσης και έργων όπως η δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου και η διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς. Με συγκεκριμένες ενέργειές μας ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα ομβρίων σε γειτονιές της πόλης, ενώ το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν  έργα που θα βελτιώσουν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ο νέος δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου συνεχίζει ένα σπουδαίο έργο για το οποίο σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενώς. Με τον δήμαρχο και τα στελέχη του συνεργαζόμαστε στενά προκειμένου το Μαρούσι να συνεχίσει την ανοδική πορεία του ως μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη του μέλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό  η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει την υπερτοπικότητα της πόλης του Αμαρουσίου και συμβάλλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, μετά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη, δήλωσε:

«Ο περιφερειάρχης Αττικής γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα του Αμαρουσίου. Το έργο διευθέτησης Ρέματος Σαπφούς, καθώς και όσα αφορούν αντιπλημμυρικές υποδομές, είναι κομβικής σημασίας για τους Μαρουσιώτες, όπως των περιοχών Παραδείσου και Κοκκινιάς, για τις οποίες θέσαμε επίσης τις βάσεις υλοποίησης, βάσει επικείμενων προγραμματικών συμφωνιών. Η θετική ακόμη συζήτηση για θέματα αναπλάσεων, όπως το σημαντικό έργο στην περιοχή κόμβου Μεσογείων και Σωρού, καθώς και της διαμόρφωσης της ρεματιάς Πολυδρόσου, μας χαροποιεί και αποδεικνύει το καλό κλίμα και τη συνεργασία των υπηρεσιών μας.

»Τέλος η εγκατάσταση πεζογέφυρας στο ύψος του “Υγεία” και το γήπεδο στο κτήμα Καρέλα, που θα κατασκευαστούν με πόρους της Περιφέρειας, θα αναβαθμίσουν την πόλη σε επίπεδο ασφάλειας και αθλητικών υπηρεσιών αντίστοιχα. Η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη είναι διαρκής και αποβλέπει στη βελτίωση της καθημερινότητας όχι μόνο κατοίκων, αλλά και πολλών χιλιάδων εργαζομένων του Αμαρουσίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet