Περπατώντας σε σημαντικά πολιτιστικά σημεία της πόλης του Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Περπατώντας σε σημαντικά πολιτιστικά σημεία της πόλης του Αμαρουσίου

Μία σημαντική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου εγκαινιάστηκε και έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 21 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το πρόγραμμα περιπατητικών διαδρομών σε σημαντικούς πολιτιστικούς σταθμούς της πόλης του Αμαρουσίου με τη διοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ).

Με ξεναγό τη σπουδαία Αθηναιολόγο και συγγραφέα Άρτεμι Σκουμπουρδή, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στα εξής σημεία:

  • Οικία/Εργαστήριο του ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη, οδός Πλουτάρχου.
  • Οικία Γιώργου Κατσίμπαλη, στη συμβολή των οδών Χαϊμαντά και Αισώπου.
  • Μεταβυζαντινό εκκλησάκι Αγίου Δημητρίου και η Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου στην οδό Δραγούμη.
  • Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη στην πλατεία Ηρώων, στο κέντρο της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση «Βυρωνική Εποχή» της γνωστής Μαρουσιώτισσας εικαστικού Λυδίας Βενιέρη.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου, σε δηλώσεις του εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση των Περιπάτων Πολιτισμού και σημειώνει: «Η πόλη μας διαθέτει αξιόλογα και πολύ σημαντικά πολιτιστικά τοπόσημα που αξίζει να αναδείξουμε. Αυτή η δημοτική αρχή βάζει το δικό της στίγμα που έχει ως βάση την ποιότητα και τον σεβασμό στα μνημεία του τόπου μας. Αξιοποιούμε όλους τους χώρους και παράγουμε πολιτισμό και πλούτο προς όφελος του Αμαρουσίου. Η αποδοχή του κόσμου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση».

Παρόντες στην πρώτη περιπατητική διαδρομή πολιτισμού ήταν η εντεταλμένη σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Φανή Λέκκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λευτέρης Μαγιάκης και Ηλίας Γιαννακάκος, καθώς και η σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων πολιτισμού Άννα Βαγιωνά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet