Ποια θέματα της περιοχής Σωρού και Λάκκας Κόττου συζήτησαν τα μέλη του συλλόγου με τον δήμαρχο Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ποια θέματα της περιοχής Σωρού και Λάκκας Κόττου συζήτησαν τα μέλη του συλλόγου με τον δήμαρχο Αμαρουσίου

Συνάντηση του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 με τον πρόεδρο, Αθανάσιο Νησιώτη και τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και γ. γραμματέα του συλλόγου, Δημήτρη Σμυρνή και των αντιδημάρχων Ευάγγελου Κάββαλου, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, Κων/νου Ρώτα και Ρένας Χαλιώτη.

«Τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου μετέφεραν στον δήμαρχο τα θετικά σχόλια των κατοίκων για την ταχύτητα περάτωσης των έργων και την τελική διαμόρφωση – ανάπλαση του Κ.Χ. 9760/θέση παλαιού αμαξοστασίου, που έχει μετασχηματιστεί σε μία σύγχρονη πλατεία», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Επίσης, συζητήθηκαν και γενικότερα θέματα για την περιοχή όπως ο οδοφωτισμός, οι διανοίξεις οδών, η ανάπλαση Σωρού (περιοχής Μεσογείων & Σωρού) και ο καθαρισμός και διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Ο καθαρισμός και διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς είναι αποκλειστικής ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής. Όσο αφορά στον καθαρισμό του, που είναι μία διαρκής ενέργεια, έχει ξεκινήσει ο νέος κύκλος από την Περιφέρεια, ενόψει φθινοπωρινής περιόδου. Όσον αφορά στο έργο διευθέτησης, έχουμε τη δέσμευση του περιφερειάρχη για δημοπράτησή του εντός του 2021.

»Σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνουμε τη μελέτη ανάπλασης της περιοχής Μεσογείων & Σωρού και σύντομα θα μπορούμε να αναζητήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής και θα προσδώσει ασφάλεια, δεδομένης και της υπερτοπικής χρήσης. Τα ζητήματα οδοφωτισμού και διανοίξεων οδών έχουν περιγραφεί στο τεχνικό μας πρόγραμμα και θα εκτελεστούν με βάση τις προτεραιότητες της κάθε γειτονιάς».

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ακόμη από την πλευρά Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου τα μέλη του Δ.Σ. Αθανάσιος Θάνος και Νικόλ Καμζέλα.​

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet