Πρεμιέρα για τη δράση «Αγαπώ την πόλη μου» στο Μαρούσι
Κοινωνία

Πρεμιέρα για τη δράση «Αγαπώ την πόλη μου» στο Μαρούσι

Ξεκίνησε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, ένας νέος κύκλος περιβαλλοντικών δράσεων στο Μαρούσι με τίτλο «Αγαπώ την πόλη μου». Η πρώτη δράση έλαβε χώρα στο πάρκο Αγίου Αθανασίου στην περιοχή του Σωρού, με πρωτοβουλία της προέδρου Forum Νέων Αμαρουσίου και δημοτικής συμβούλου Μαρίας – Δήμητρας Ρώτα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σωρού – Λάκκας Κόττου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δράση, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Είχε ως κύριο σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον και την δραστηριοποίηση τους στην ίδια τους την γειτονιά ώστε να έχουν λόγο στον εξωραϊσμό της και να συμβάλουν ενεργά στην αναβάθμισή της.

Ο δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε σχετικά: «Η διοίκησή μας ενθαρρύνει κάθε πρωτοβουλία που ενδυναμώνει την συμμετοχικότητα σε δράσεις και παρεμβάσεις που ομορφαίνουν το περιβάλλον που ζούμε και προστατεύουν τη φύση. Η ευταξία στην πόλη μας και η προάσπιση της δημοτικής περιουσίας είναι υπόθεση όλων».

Η πρόεδρος του Forum Νέων Αμαρουσίου Μαρία – Δήμητρα Ρώτα ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες αναφέροντας: «Έδωσαν χρώμα, χρόνο και εργαλεία για να κάνουν το πάρκο του Αγ. Αθανασίου ακόμα πιο όμορφο. Σύντομα θα ανακοινωθεί ο προγραμματισμός για νέες δράσεις εξωραϊσμού σε πάρκα, παιδικές χαρές και χώρους πρασίνου σε όλη την πόλη».

Επιπλέον παρουσιάστηκαν οι δράσεις του έργου για την καταμέτρηση των αέριων ρύπων στον Δήμο Αμαρουσίου μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος SOCIO-BEE. Για το λόγο αυτό, παρευρέθηκαν στον χώρο του πάρκου ο Ανάργυρος Ρούσσος, επιβλέπων του έργου στον Δήμο Αμαρουσίου, και η Δρ Μαρία Κοτζαγιάννη. Διαμοιράστηκαν φορητοί αισθητήρες ατμοσφαιρικής ρύπανσης στους συμμετέχοντες, με τους οποίους μπορούν να κάνουν μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή τους.

Στη δράση συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής και ακόμη οι αντιδήμαρχοι Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Κων/νος Ρώτας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Γιάννης Νικολαράκος, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κατερίνα Βουρλάκη, η εντεταλμένη σύμβουλος επί θεμάτων Πρόληψης της Υγείας Κατερίνα Ιωάννου και η δημοτική σύμβουλος Ευτυχία Παρασύρη. Από την πλευρά Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου οι Ανδρομάχη Τσουκαλά, αντιπρόεδρος, Ρούλα Μπογδάνου – Καλύβα, αναπλ. γεν. γραμματέας, Αιμιλία Σταμάτη, ταμίας, το μέλος Κων/νος Στάμου, καθώς και μέλη της Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet