Σε δημόσια διαβούλευση δύο εναλλακτικά σενάρια για το ΣΒΑΚ Δήμου Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε δημόσια διαβούλευση δύο εναλλακτικά σενάρια για το ΣΒΑΚ Δήμου Αμαρουσίου

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται τα δύο εναλλακτικά σενάρια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αμαρουσίου.

Το ΣΒΑΚ του Δήμου Αμαρουσίου είναι μελέτη στρατηγικού χαρακτήρα με σκοπό να προδιαγράψει την αυριανή μέρα στην κινητικότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του Αμαρουσίου, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Ομάδα Έργου του ΣΒΑΚ σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή του Αμαρουσίου προέβη στη δόμηση δύο εναλλακτικών σεναρίων:

  • Ήπιο Σενάριο.
  • Ριζοσπαστικό Σενάριο.

Κάθε ένα εκ των προαναφερθέντων σεναρίων αποτελείται από ένα σύνολο παρεμβάσεων και μέτρων με σκοπό τη βελτίωση πέντε Τομέων Αστικής Κινητικότητας:

  1. Οδικό Δίκτυο.
  2. Διαχείριση Στάθμευσης.
  3. Δημόσια Συγκοινωνία.
  4. Αστικό Περιβάλλον και υποδομές Πεζών και Ποδηλάτων.
  5. Εμπορευματικές Μεταφορές.

Τηρώντας τις αρχές της συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, η ομάδα του ΣΒΑΚ διαμόρφωσε ερωτηματολόγιο πληροφόρησης και επιλογής επιθυμητού σεναρίου με σκοπό να δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να προδιαγράψουν αυτοί την επόμενη μέρα στις μετακινήσεις τους.

Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν ποιο από τα δύο σενάρια θεωρούν καταλληλότερο για τον Δήμο και παράλληλα να σχολιάσουν την επιλογή τους.

Με αφορμή τη διαδικτυακή διαβούλευση ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη φάση για την τελική εκπόνηση του ΣΒΑΚ για το Μαρούσι.

»Η στιγμή της διαδικτυακής διαβούλευσης έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων ανοικτών ημερίδων που είχαν πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό υπό την καθοδήγηση των ειδικών επιστημόνων. Καταλήγουμε συνεπώς σε δύο εναλλακτικά σενάρια που φέρουν πέρα της επιστημονικής σφραγίδας και το ισχυρό πολιτικό μας στίγμα, να γίνει η πόλη μας περισσότερο φιλική στις μετακινήσεις και τη διαβίωση.

»Όπως έχουμε επανειλημμένως αποδείξει, πιστεύουμε στο διαδραστικό διάλογο με τους φορείς και τους δημότες μας. Η γνώμη τους είναι σημαντική, καθώς αφορά την καθημερινότητά τους και ολοκληρώνει το πρώτο σημαντικό σκέλος εκπόνησης μελετών για το Μαρούσι της νέας εποχής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet