Σε εκδήλωση της Ενορίας Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου για την 28η Οκτωβρίου ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Σε εκδήλωση της Ενορίας Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου για την 28η Οκτωβρίου ο Γ. Πατούλης

Παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, και πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ενορία του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου αφιερωμένη στο Έπος του 1940, στην αίθουσα της Νεανικής Εστίας.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης μίλησε για τις αρχές και τις αξίες της Πατρίδας, της Ορθοδοξίας, του Πολιτισμού και της Αγάπης, και αναφερόμενος στην αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με την Ενορία του Αγίου Αθανασίου και τον π. Λάμπρο, σημείωσε ότι «οι εκκλησίες μας σε συνεργασία με τους Δήμους όλης της Ελλάδας μπορούν να παράγουν πολιτισμό σε κάθε γειτονιά, για κάθε πολίτη».

Παράλληλα, εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι από όποια θέση και εάν βρίσκεται, πάντα ο πυρήνας των ενεργειών του θα έχουν επίκεντρο το Μαρούσι, υπογραμμίζοντας: «Τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μου τα έζησα εδώ στο Μαρούσι, ως πρώτος πολίτης της πόλης, δίνοντας τη ζωή και τον εαυτό μου».

Ακολούθως, ο πατέρας Λάμπρος Ανδρεάκης συνεχάρη τον κ. Πατούλη για τη μεγάλη επιτυχία του στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σημειώνοντας υπό το ζωηρό χειροκρότημα των παρισταμένων: «Να του ευχηθούμε διά των πρεσβειών του Αγίου Αθανασίου, να είναι ο αυριανός περιφερειάρχης».

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κώστας Γανωτής με θέμα «Οι σύγχρονοι Έλληνες και το Έπος του ΄40».

Στη συνέχεια, η Παιδική Χορωδία, υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Ψαρογιώργου, ερμήνευσε ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και η Μικτή Χορωδία της Εκκλησίας, υπό τη διεύθυνση του π. Λάμπρου Ανδρεάκη, ερμήνευσε επίκαιρα τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις χορευτικές παραστάσεις από την ομάδα χορού του 7ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Κωνσταντίνας Κωσταγιάννη και των χορευτικών ομάδων της Νεανικής Εστίας, υπό τη διεύθυνση των δασκάλων Στέφανου Γανωτή και Στέφανου Σίνη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet