Σε ετοιμότητα δηλώνει ότι βρίσκεται ο Δήμος Αμαρουσίου κατά την επανεκκίνηση των σχολικών μονάδων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε ετοιμότητα δηλώνει ότι βρίσκεται ο Δήμος Αμαρουσίου κατά την επανεκκίνηση των σχολικών μονάδων

Με αφορμή την επαναλειτουργία όλων των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, και με κύριο μέλημα την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών σε αυτά, ο Δήμος Αμαρουσίου τονίζει ότι προέβη στις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού και προετοιμασίας των σχολικών μονάδων και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων για τις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις οδηγίες του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, οι σχολικές επιτροπές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους αντίστοιχους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα οι προετοιμασίες αφορούν:

  • Καθαριότητα και απολυμάνσεις
  • Προμήθεια ειδών αυτοπροστασίας κατά covid-19 (μάσκες, αντισηπτικά μαντηλάκια, κ.ά.)

Παράλληλα με τις προετοιμασίες των σχολικών εγκαταστάσεων για την εύρυθμη λειτουργία τους εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση εργασίες που αφορούν σε εκτεταμένους καθαρισμούς, απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους, απολυμάνσεις στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, αλλά και γενικότερα συντηρήσεις πρασίνου και φυτεύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εργασίες που αφορούσαν:

  • Απολυμάνσεις στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας.
  • Φυτεύσεις και συντηρήσεις πρασίνου, στο πάρκο της περιοχής του ΚΑΤ, και γενικότερα γύρω από τον χώρο, στην οδό Ναυαρίνου, στο κέντρο της πόλης, στο πάρκο του Αγίου Θωμά, στο πάρκο Ζεκάκου.

Ο κ. Αμπατζόγλου δηλώνει σχετικά:

«Με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά την εορταστική περίοδο λάβαμε ως δημοτική αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής κατά της covid-19 και σύμφωνα με τις υποδείξεις των συναρμόδιων υπουργείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προκειμένου η υπόλοιπη σχολική χρονιά να συνεχιστεί ομαλά για εκπαιδευτικούς, μαθητές και τις οικογένειες αυτών. Παράλληλα, προσπαθούμε, στο πλαίσιο του δυνατού, για την ασφαλή και άρτια λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, της δημοτικής συγκοινωνίας, την καθαριότητα και την προστασία του πρασίνου. Όλα τα ανωτέρω αφορούν “όλους” και επιθυμούμε τη συμμετοχή των πολιτών στους κανόνες υγιεινής, στην καθαριότητα και τη συντήρηση του πρασίνου, για να είναι η πόλη μας καθαρή, όμορφη και λειτουργική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet