Σε σεμινάριο πρώτων βοηθειών ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Σε σεμινάριο πρώτων βοηθειών ο Γ. Πατούλης

Στο πλαίσιο σεμιναρίου για τις πρώτες βοήθειες που φιλοξενήθηκε σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης επεσήμανε, σύμφωνα με ανακοίνωση, την αναγκαιότητα όλοι μας να διαθέτουμε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών για να είμαστε σε θέση να φανούμε χρήσιμοι σε ένα έκτακτο περιστατικό.

Το σεμινάριο πρώτων βοηθειών περιελάμβανε εκπαίδευση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση όπως και στην αντιμετώπιση της πνιγμονής. Την ευθύνη της παρουσίασης ανάλαβαν μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ).

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο δήμαρχος Αμαρουσίου επεσήμανε τη σπουδαιότητα καθένας μας να γνωρίζει πώς να διαχειριστεί μία έκτακτη κατάσταση ανάγκης γιατί με την επέμβασή του μπορεί να σώσει μία ζωή. Για τον λόγο αυτό και στο εξωτερικό, όπως επεσήμανε, η εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών αποτελεί μέρος του διδακτικού προγράμματος των παιδιών.

Ο κ. Γ. Πατούλης, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο σεμινάριο, αναφέρθηκε και στη σημαντική προσφορά των εθελοντών διασωστών, όπως και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Αμαρουσίου σε επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού του που απασχολείται σε καίριες υπηρεσίες όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί.

Την εκπαίδευση παρακολούθησαν γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό, όπως και γονείς και αθλητές ξιφασκίας του Οπλομαχητικού Συλλόγου Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet