Σε συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Σε συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών ο Γ. Πατούλης

Στις εργασίες του Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια επιμέλεια της εκδήλωσης και τόνισε ότι τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών έχουν συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση της ανθρωπιστικής υπόστασης της σύγχρονης Ιατρικής, ενώ σημείωσε ότι αυτό το συνέδριο αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς δίνει βήμα έκφρασης, ιδεών και προβληματισμών.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ επισήμανε ότι, η Λογοτεχνία όσο και η Ιατρική είναι δύο «Τέχνες» αδιαίρετες και αποτελούν σημαντικές πηγές έμπνευσης και ευαισθητοποίησης, ακόμη και πρόκλησης για μελέτη της αλληλεπίδρασης των επιστημονικών επιτευγμάτων και των ανθρωπιστικών αξιών. «Η Ιατρική με σύμμαχο τη Λογοτεχνία αποτελούν ένα αδιάσπαστο κομμάτι που αδιαμφισβήτητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ίδια τη ζωή και τη σταδιοδρομία του γιατρού ως θεραπευτή του σώματος και της ψυχής των συνανθρώπων του» κατέληξε ο κ. Γ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet