Σπ. Μπόγδανος προς ΔΑΣ: «Υπάρχει κάποιος που έχει να φοβηθεί κάτι;»
Κοινωνία

Σπ. Μπόγδανος προς ΔΑΣ: «Υπάρχει κάποιος που έχει να φοβηθεί κάτι;»

Ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου Σπύρος Μπόγδανος απαντά σε καταγγελία της παράταξης του Σωματείου Εργαζομένων ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ – ΟΤΑ) σχετικά με τις απόψεις του για τον νόμο που αφορά στις μετατροπές των συμβάσεων εργασίας (δείτε δημοσίευμα Καταγγελία ΔΑΣ κατά γραμματέα Σωματείου Εργαζομένων).

Ακολουθεί η ανακοίνωση του γραμματέα του Σωματείου:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου (Μπόγδανος Σπύρος) στην ανακοίνωση της παράταξης ΔΑΣ-ΟΤΑ

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται» λέει ο θυμόσοφος λαός μας αλλά στον Δήμο Αμαρουσίου φαίνεται κάποιοι που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία έχουν πάρει παράταση χρόνου και θέλω να πιστεύω… όχι για πολύ .

Διάβασα την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΣ-ΟΤΑ (παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ και εκπροσωπείται στο 9μελες Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου από τον Σ. Κωνσταντά και τον Γ. Χαλαβαζή) και έμεινα έκπληκτος από τα γραφόμενα του συντάκτη.

Για όσους με γνωρίζουν θα ξέρουν πολύ καλά ότι μέχρι τα 44 χρόνια μου δεν είχα καμία ανάμειξη με κόμματα και αποκόμματα. Το 2008 έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα στο Σωματείο Εργαζόμενων Δήμου Αμαρουσίου και εκλέχθηκα. Το 2011 κατέθεσα υποψηφιότητα για το υπηρεσιακό συμβούλιο και εκεί συνειδητά επέλεξα την παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν μου υπέδειξαν ή επέβαλαν ή ζήτησαν να ακολουθήσω την πολιτική γραμμή τους. ΗΜΟΥΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ελεύθερος να υπερασπίζομαι από τον θεσμικό μου ρόλο τους εργαζόμενους με γνώμονα τις συλλογικές αποφάσεις των συνάδελφων μου ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΑΚΟΜΗ αντέχουν οι δυνάμεις μου.

ΟΛΟΙ μας , θα πρέπει να λέμε αλήθειες στον κόσμο που μας στέλνει να τον εκπροσωπήσουμε σε θεσμικούς ρόλους όπως είναι το Σωματείο.

Από το κείμενο των ερωτημάτων που καταθέσαμε σαν Σωματείο προς το Τμήμα Προσωπικού με αρ. πρωτ. 42759/4-7-2014 το μόνο που προκύπτει από τα ερωτήματα που θέτουμε στη Διεύθυνση Προσωπικού είναι η διασφάλιση των εργαζόμενων μονάχα εκείνων που δεν πλαστογράφησαν ή δεν έχουν κάτι μεμπτό στον υπηρεσιακό τους φάκελο.

Τα ερωτήματα στο έγγραφο του Σωματείου 42759/4-7-2014 είναι:

  1. Αν στους ατομικούς υπηρεσιακούς φακέλους των συναδέλφων εργαζομένων υπάρχει συνημμένη κατάσταση των εγγράφων που υπάρχουν μέσα στον φάκελο.
  2. Αν έχουν λάβει γνώση οι εργαζόμενοι και έχουν προσυπογράψει ότι συμφωνούν με τα έγγραφα που υπάρχουν στους ατομικούς υπηρεσιακούς φακέλους τους.
  3. Αν έχετε κοινοποιήσει εγγράφως με αποδεικτικό ότι έχουν λάβει γνώση για τα έγγραφα που υπάρχουν στους υπηρεσιακούς φακέλους τους.
  4. Τέλος, ζητάμε να μας απαντήσετε αν έχετε παραλάβει από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου μας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που αφορούν τις υπηρεσιακές μεταβολές και τη σχέση εργασίας των εργαζομένων που σήμερα βρίσκονται στον Δήμο.

Αν κάποιοι θέλουν να υπερασπισθούν τα «ΛΑΜΟΓΙΑ» αυτό να είναι σίγουροι οι συνάδελφοι δεν θα το κάνει το Σωματείο μας (τουλάχιστον η πλειοψηφία).

Θα συμφωνήσω ότι ο Νόμος 4250 που ψηφίσθηκε στη Βουλή για την αξιολόγηση είναι κατάπτυστος, παράνομος και αντισυνταγματικός. Άλλωστε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας πήρε απόφαση ότι δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή της αξιολόγησης με τον Νόμο 4250/14 κάτι που φαίνεται ξέχασε η παράταξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ ίσως γιατί δεν το ψήφισε.

Υπερασπίζομαι από θέσεις αρχής τη μόνιμη και σταθερή απασχόληση των εργαζόμενων στον Δήμο και επομένως οι κορώνες της ΔΑΣ για ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ και πενταμηνίτες δεν με αγγίζουν. Ας μας απαντήσει ο συνάδελφος (της ΔΑΣ-ΟΤΑ ΚΚΕ Σ. Κωνσταντάς) εκλεγμένος στα τέσσερα υπηρεσιακά συμβούλια των ΟΤΑ πώς αξιολογεί συναδέλφους εκεί, ενώ ο ίδιος δεν δέχεται να αξιολογηθεί;

  • Πώς ΓΙΝΕΤΑΙ να συγκαλύπτει (ΑΝ τους ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ) τους διορισμένους στον Δήμο μας από τη διοίκηση σε θέσεις ευθύνης, όταν εκείνος γνωρίζει καλύτερα από όλους τους άλλους ότι μέχρι σήμερα καμία θέση ευθύνης δεν έχει κριθεί από το υπηρεσιακό συμβούλιο όπως ο νόμος ορίζει.
  • Γνωρίζει το έγγραφο του υπουργείο Εσωτερικών που εκδόθηκε (με αριθ. πρωτ.: οικ.34832/02-09-2013, και αριθμ. εγκυκλίου: 17) όπου οι φορείς θα πρέπει να προκηρύξουν τις θέσεις για την επιλογή των προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων και τμημάτων. Προς τούτο το αρμόδιο προς διορισμό όργανο των ΟΤΑ α΄ βαθμού πρέπει να αποστείλει στο οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο τους ατομικούς φακέλους των υπαλλήλων, δεδομένου ότι η μη αποστολή τους συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος. Σχεδόν ένα χρόνο META ποια είναι η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ;
  • Τι έχει να απαντήσει αν οι έλεγχοι εμφανίσουν εργαζόμενους που κατείχαν θέσεις και αξιώματα με πλαστά πτυχία;

Δεν είναι δυνατόν για μία μικρή μερίδα τυχάρπαστων να κατηγορείται όλο το εργατικό δυναμικό του Δήμου μας.

Τα ερωτήματα λοιπόν που κατέθεσε το Σωματείο μας έχουν να κάνουν μονάχα με την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων των ελέγχων για πλαστογραφημένα έγγραφα και τη διασφάλιση όσων δεν εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις.

Υπάρχει κάποιος που έχει να φοβηθεί κάτι από τα τέσσερα ερωτήματα που καταθέσαμε;

Ας μας απαντήσει ο συνάδελφος Σ. Κωνσταντάς αν είναι σύμφωνος με το καθεστώς που μέχρι σήμερα εφαρμόζεται στον Δήμο μας και ορίζονται οι διευθυντές και προϊστάμενοι από τη διοίκηση ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΡΙΣΗ του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Φαίνεται ότι ή έχει κοντή μνήμη ή ότι προσπαθεί να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα.

ΚΑΛΩ τη ΔΑΣ-ΟΤΑ αντί να ψάχνει να βρεί προφάσεις για να δικαιολογήσει τη μοναχική αδιέξοδη πορεία της να συμβάλλει στην ενότητα όλων των εργαζόμενων που αποτελεί και το μόνο αποτελεσματικό όπλο για την απόκρουση των μνημονιακών πολιτικών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις μέσω της αξιολόγησης, της υποβάθμισης των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα

Ο καιρός θα δείξει…

Μπόγδανος Σπύρος
Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet