Σταδιακά επαναλειτουργούν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σταδιακά επαναλειτουργούν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο της σταδιακής επαναλειτουργίας των ΚΑΠΗ του ΝΠΔΔ ΟΚΟΙΠΑΔΑ Δήμου Αμαρουσίου, από τις 17 Μαΐου 2022, ξεκινά η υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν σε εξωτερικές δράσεις (εκδρομές, περίπατοι, θεατρικές παραστάσεις,θαλάσσια και ιαματικά λουτρά κ.λπ.), τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα προστασία της υγείας των συμμετεχόντων κατά covid-19.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε μήνυμά του προς τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας αναφέρει ενδεικτικά: «Η δική σας συμβολή στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας που διανύσαμε, ήταν σημαντική. Υπήρξατε με τον τρόπο σας το πιο δυναμικό κύτταρο της κοινωνίας. Σταθήκατε -από απόσταση- στο πλευρό των οικογενειών σας, στερούμενοι την προσωπική επαφή, αλλά και τις διά ζώσης συμμετοχικές δράσεις που μας κάνουν όλους να αισθανόμαστε περισσότερο ενεργά μέλη αυτής της κοινωνίας. Εμείς, ως δημοτική αρχή, οφείλουμε να είμαστε δίπλα σας, όπως κάναμε πάντα και από εδώ κ εμπρός με ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα κερδίζοντας το χαμένο έδαφος της προσωπικής επαφής, προασπίζοντας πάντα την υγεία και την ασφάλεια των μελών των προγραμμάτων μας».

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης επισημαίνει: «Μετά από δύο και πλέον χρόνια, με τα ΚΑΠΗ μας κλειστά λόγω των συνεπειών και των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID 19, ξεκινάμε την οργάνωση των εξωτερικών δράσεων με κοινό άξονα την υγεία και την ψυχαγωγία των μελών μας. Με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια και προστασία της υγείας όλων σας και σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες διατάξεις, θα μπορείτε σύντομα να συμμετέχετε σε επιλεγμένες εκδρομές και δράσεις, και ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε τη δυνατότητα για την συνολική  επαναφορά των δράσεων μας».

Δικαίωμα συμμετοχής σε όλα τα προγράμματα του ΚΑΠΗ βάσει του τελευταίου ΦΕΚ έχουν μόνο τα μέλη τα οποία:

  • Είτε έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 τον εμβολιασμό για κορωνοιό και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού,σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 9.
  • Είτε επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και βρίσκεται σε ισχύ.

Επισημαίνεται ότι όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ για τη συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε δράση θα πρέπει να επιδεικνύουν μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού η νόσησης και την κάρτα μέλους ΚΑΠΗ.

Για την είσοδό τους στους χώρους των ΚΑΠΗ και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτούς είναι απαραίτητη η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Πρόγραμμα εκδρομών Μαΐου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet