Στηρίζει τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» η παράταξη Όλοι Μαζί για το Μαρούσι
Κοινωνία

Στηρίζει τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» η παράταξη Όλοι Μαζί για το Μαρούσι

Στηρίζει τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» η δημοτική κίνηση Όλοι Μαζί για το Μαρούσι αναφορικά με τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και τη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, η δημοτική κίνηση επισημαίνει τα εξής:

Η δημοτική κίνηση Όλοι Μαζί για το Μαρούσι παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αφορούν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αυτή την περίοδο οι συμβασιούχοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση, προκειμένου να πετύχουν τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις των αρμοδίων, επίκειται διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη 3.000 μόνιμων εργαζομένων, προκειμένου να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας, με κρατική χρηματοδότηση, αυτής της πολύ σημαντικής κοινωνικής δομής.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του προγράμματος έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους σχετικά με το κατά πόσο ο διαγωνισμός θα εξασφαλίσει την πρόσληψη των σημερινών συμβασιούχων του προγράμματος που επί δεκαέξι (16) συναπτά χρόνια, υπηρετούν τον συγκεκριμένο θεσμό.

Η δημοτική κίνηση Όλοι Μαζί για το Μαρούσι θεωρεί πως το αναμφισβήτητα πετυχημένο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει καταξιωθεί στην κοινωνία και αυτό οφείλεται στους/ις εργαζόμενους/ες που απασχολούνται σε αυτό.

Η βούληση της κυβέρνησης για την εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του προγράμματος και η στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό, που θα βάζει τέλος στην ομηρία των εργαζομένων και στα σενάρια της ιδιωτικοποίησής του, βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη τη δημοτική μας κίνηση.

Θέση της δημοτικής μας κίνησης είναι πως ο επικείμενος διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού είναι απαραίτητο να θωρακιστεί πλήρως νομικά, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα που θα διαιωνίσουν την ομηρία των εργαζομένων.

Παράλληλα, πρέπει να εξασφαλιστεί η μοριοδότηση ολόκληρης της εμπειρίας των συμβασιούχων – και όχι μόνο λίγα χρόνια – και μάλιστα με υψηλό αριθμό μορίων.

Η δημοτική κίνηση Όλοι Μαζί για το Μαρούσι θα εργαστεί προς την ανωτέρω κατεύθυνση επιδιώκοντας το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων να έχει αίσιο τέλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet