Στη διάθεση των πολιτών η ανακαινισμένη πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στη διάθεση των πολιτών η ανακαινισμένη πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι

Η πλατεία Ηρώων, σημείο αναφοράς για το Μαρούσι, παραδόθηκε στους πολίτες από τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, σε μία σεμνή τελετή την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης και ανακατασκευής.

Στη νέα πλατεία οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης, παιδιά και ενήλικες, θα έχουν στη διάθεσή τους έναν όμορφο χώρο πρασίνου και αναψυχής, πραγματικό στολίδι για την πόλη, που αναβαθμίζει το περιβάλλον και την αισθητική στη γειτονιά του ιστορικού κέντρου, επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Αμπατζόγλου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου, στη γειτονιά του κέντρου, υπογράμμισε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στη νέα πλατεία Ηρώων που αποδίδουμε στους κατοίκους προς χρήση. Είναι ένα έργο που ομορφαίνει την περιοχή, ομορφαίνει το κέντρο της πόλης. Παράλληλα προχωράμε στην ανάδειξη όλων των ιδιαίτερων πολιτιστικών στοιχείων της γειτονιάς του κέντρου και έτσι θα συνεχίσουμε σε όλες της γειτονιές της πόλης μας.

»Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε καθαρό το πράσινο, να διατηρούμε καθαρή την πόλη μας. Και αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο του Δήμου, είναι ευθύνη του συνόλου των πολιτών και σε αυτό ζητάμε τη συμβολή του καθενός και της καθεμιάς».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη νέα πλατεία Ηρώων έγιναν φυτεύσεις πρασίνου, ανανεώθηκαν τα φωτιστικά σώματα, τοποθετήθηκαν όργανα γυμναστικής ενηλίκων, ενώ έχει δημιουργηθεί χώρος για μικρές  ανοικτές εκδηλώσεις.

Σε συνδυασμό με την ανάδειξη και την αξιοποίηση ως πολιτιστικός χώρος του διατηρητέου της βίλας Λουμίδη, που εντός των ημερών βγαίνει σε δημοπράτηση και του διατηρητέου στην οδό Σουρή, που σύντομα ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του για τη στέγαση του Λαογραφικού Μουσείου, αλλά και την αναβάθμιση της Δημοτικής Ολυμπιακής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης», διαμορφώνεται ένας πολυχώρος πολιτισμού στη γειτονιά του ιστορικού κέντρου, με πολλές και ποιοτικές επιλογές αναψυχής και ξεκούρασης, με τα παιδιά και τους ενήλικες να δίνουν στην πλατεία ζωή, επισημαίνει η διοίκηση.

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, ενώ την ευθύνη της συντήρησης θα έχει το τμήμα Πρασίνου της δ/νσης Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Σμυρνής, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Στέφανος Τσιπουράκης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Βαγγέλης Κάββαλος, Κων/νος Ρώτας, Γιάννης Νικολαράκος, Ρένα Χαλιώτη, Ελένη Λέκκα, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Βουρλάκη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νίκος Πέππας, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, ο αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Κώστας Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Παναγιώτης Σαγρής, οι πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη και Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Ιωαννίδης και Φανή Λέκκα, επίσης στελέχη της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.    

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet