Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Μ. Διακολιού για τον θάνατο του Δορύλαου Κλαπάκη
Κοινωνία

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Μ. Διακολιού για τον θάνατο του Δορύλαου Κλαπάκη

Έφυγε από τη ζωή ο Δορύλαος Κλαπάκης, ο οποίος διετέλεσε επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, ως επικεφαλής της παράταξης Για ένα Νέο Μαρούσι.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε η υποψήφια δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή Μαίρη Διακολιού, στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

«Έφυγε από τη ζωή μία σημαντική προσωπικότητα για το Μαρούσι μας, ο Δορύλαος Κλαπάκης.

Υπήρξε για χρόνια ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», δημοτικός σύμβουλος, αλλά πάνω απ’ όλα, ένας έντιμος, μαχητικός υπηρέτης της πόλης του Αμαρουσίου.

Αρχιτέκτονας – Πολεοδόμος, αφιέρωσε τις γνώσεις και τις δυνάμεις του για να καταγγέλλει κάθε πολιτική επιλογή που κατά την τεκμηριωμένη γνώμη του δεν εξυπηρετούσε την πόλη μας και τους/ τις κατοίκους της. Μόνος οδηγός και κίνητρό του, το καλό του Μαρουσιώτη και της Μαρουσιώτισσας, που για να το προασπίσει προσέφευγε συχνά στη Δικαιοσύνη. Αδιαφόρησε για «δημόσιες σχέσεις» και «καριέρες», αψήφησε τα μεγάλα συμφέροντα και αγωνίστηκε ένθερμα για την ποιότητα της καθημερινότητας του κάθε πολίτη/πολίτιδας, για την προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου  και για την εφαρμογή της νομιμότητας.

Δεν μπορούσε να ανεχτεί καμία παρανομία ή παρατυπία, καμία «μικρο – εξυπηρέτηση» ή χάρη. Πολέμιος του λεγόμενου «ρουσφετιού» και της αδιαφάνειας, εξαπέλυε δριμύ κατηγορώ κατά οποιασδήποτε πρακτικής που του φαινόταν ως αποτέλεσμα δοσοληψίας, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Στο όνομα της νομιμότητας και της προστασίας των γειτονιών, παρά την έντονη δυσαρέσκεια που προκαλούσε, δεν δίστασε να καταψηφίζει προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, γιατί τις αποκαλούσε «ρουσφετολογικές». Δεν δίστασε να προσβάλλει δικαστικά εντάξεις περιοχών στο σχέδιο, όταν πίστευε ότι στερούσαν από τους Μαρουσιώτες/τισσες πολύτιμες πλατείες και ελεύθερους χώρους.

Κι αν κάποιοι τον θεωρούσαν γραφικό ή Δον Κιχώτη, η πραγματικότητα τους διέψευσε. Ο Δορύλαος Κλαπάκης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από τον αγώνα και τη νίκη του κατά του MALL, συμφερόντων Λάτση. Εκείνος, με τις γνώσεις του, οργάνωσε και ενορχήστρωσε τις προσπάθειες όλων όσοι (πολιτικοί, δικηγόροι) εμφανίστηκαν στο προσκήνιο της προσπάθειας, η οποία στέφθηκε με τον θρίαμβο της απόφασης του ΣτΕ  που ανακήρυξε και επισήμως το MALL ως «το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης». Η νίκη αυτή δικαιωματικά και αποκλειστικά του ανήκει, ό,τι κι αν λέει ο καθένας.

Ο Δορύλαος, στη ζωή του υπήρξε υπόδειγμα συνέπειας. Με γενναιότητα πάλεψε για τα ιδανικά του, αλλά δεν απορροφήθηκε από τους αγώνες του. Παρέμεινε επιστήμονας, εργαζόμενος, οικογενειάρχης και τρυφερός σύζυγος και πατέρας για τα τέσσερα αξιόλογα παιδιά του.

Για όλους μας που επιθυμούμε να υπηρετήσουμε τα κοινά, το αποτύπωμά του είναι ανεξίτηλο. Πάντα ήταν δίπλα σε κάθε αδικημένο, δίπλα σε συλλόγους, καθοδηγώντας τις διεκδικήσεις τους, μας δίδαξε και συνεχίζει να μας διδάσκει τι σημαίνει να είναι κάποιος ενεργός πολίτης/ πολίτιδα, τι σημαίνει να παίρνει τη ζωή στα χέρια του και να διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Ενσάρκωσε τις έννοιες «ήθος», «παρρησία», «εντιμότητα», «αξιοπρέπεια» και παρά τυχόν διαφωνίες μεταξύ μας, ήταν,  παραμένει ακόμη και θα παραμένει πάντα, φάρος φωτεινός για τη διαδρομή κάθε ευσυνείδητου, τίμιου και άφοβου ανθρώπου.

Θα τον αποχαιρετίσω, όπως μόνο σε αληθινούς αγωνιστές αξίζει:

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet