Συνάντηση Γ. Πατούλη με κατοίκους του Ψαλιδίου
Κοινωνία

Συνάντηση Γ. Πατούλη με κατοίκους του Ψαλιδίου

Με τους κατοίκους της γειτονιάς του Ψαλιδίου, μελών και φίλων του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής συναντήθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρουσία της προέδρου του Συλλόγου Ελένης Βλάχου-Σταματάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε ατμόσφαιρα θερμής υποδοχής, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την στήριξή τους στο έργο της διοίκησης που απλώνεται σε όλο το Μαρούσι, σε κάθε γειτονιά.

Κάνοντας ειδική μνεία στην προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης από τα ελλείμματα χρήσης των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ του παρελθόντος υπογράμμισε ότι το 2014 ο προϋπολογισμός του Δήμου θα είναι για πρώτη φορά πλεονασματικός, ενώ μέσα από την αποτελεσματική διεκδίκηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων ύψους πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ ο Δήμος χρηματοδότησε έργα χρήσιμα σε όλη την πόλη, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες και αξιοποιήθηκε μέρος αυτών για την αποπληρωμή χρεών του παρελθόντος.

Ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στα δεκαπέντε (15) σημαντικότερα έργα που έχουν υλοποιηθεί την τελευταία τριετία στην πόλη, που ενισχύουν τις υποδομές κάθε γειτονιάς και βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων, καθώς και στο δίκτυο των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που έχει αναπτυχθεί για τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν και των ευπαθών ομάδων της πόλης που πλήττονται από την κρίση.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα έργα υποδομής που έχουν πραγματοποιηθεί στη γειτονιά του Ψαλιδίου που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων μεταξύ άλλων ανέφερε:

  • Την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης με την κατασκευή αγωγού ακαθάρτων και τις συνδέσεις των ακινήτων με το αποχετευτικό δίκτυο.
  • Τα έργα οδοποιίας που έχουν υλοποιηθεί και θα συνεχισθούν με διανοίξεις, διαμορφώσεις, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμό στις οδούς: Χαλκιδικής, Μοροζίνη, Πέληκα, Φθιώτιδας, Γυθείου, Εγνατίας από Αγρινίου έως Ρέας, Λακωνίας στο τμήμα που βγαίνει προς τη Βύρωνος και σε τμήμα της οδού Ψαρών.
  • Την κατασκευή του νέου παιδικού σταθμού που η μελέτη έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
  • Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που ξεκινούν στους επόμενους μήνες, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής.
  • Τη διαμόρφωση του χώρου και του ρέματος επί της οδού Κυρίλλου για το οποίο έχει εγκριθεί η μελέτη.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με τους κατοίκους για ζητήματα που αφορούν στη γειτονιά τους, όπως είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις μόλις ολοκληρωθούν οι διανοίξεις των οδών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet