Συνάντηση Ενότητας με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου
Κοινωνία

Συνάντηση Ενότητας με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου

Συνάντηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι Λευτέρη Μαγιάκη, Κατερίνας Ψάλτη και Πέτρου Κούκουζα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου «Άγιος Κωνσταντίνος» πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρόσκλησή τους, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 στα γραφεία του Συλλόγου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα του οικισμού των Εργατικών Κατοικιών που, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, «παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Συλλόγου παραμένουν άλυτα από τη δημοτική Αρχή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι κάτοικοι που παραβρέθηκαν τόνισαν ότι «ακούμε μόνο υποσχέσεις από τη δημοτική Αρχή επί χρόνια, αλλά λύσεις δεν βλέπουμε». Μεταξύ αυτών σημειώνονται: «Η καθαριότητα του οικισμού, η περιποίηση του πρασίνου, το κυκλοφοριακό πεζών και οχημάτων, η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών, το τεράστιο πρόβλημα της στάθμευσης εντός του οικισμού από τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους των παρακείμενων εταιρειών, η εγκατάλειψη των κοινόχρηστων χώρων και του οικόπεδου Μαδούρου, ο ελλιπής ηλεκτροφωτισμός, η μειωμένη ασφάλεια των κατοίκων του οικισμού, η έλλειψη ανελκυστήρων σε πολλές πολυκατοικίες είναι μερικά από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια τους κατοίκους, χωρίς να δίνονται λύσεις».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διευθέτηση του ρέματος της Σαπφούς από την Κηφισίας μέχρι και την οδό Διονύσου και η διακοπή υδροδότησης από την ΕΥΔΑΠ για το πότισμα των κοινόχρηστων χώρων, λόγω, όπως επισημαίνει η παράταξη, «αντιδικίας της με τον Δήμο».

Τονίστηκε, επίσης, όπως σημειώνει η παράταξη, «η ανάγκη για μείωση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων στην περιοχή που λόγω του ύψους των επιβαρύνουν με ΕΝΦΙΑ δυσανάλογα μεγάλο τα χαμηλά εισοδήματα των κατοίκων».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι είπαν στους κατοίκους ότι «η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία οκτώ χρόνια, της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως της πολιτικής της δημοτικής Αρχής που προτιμά να εντοπίζει το ενδιαφέρον της στα έργα βιτρίνας, ενώ αφήνει στην εγκατάλειψη και δεν ενδιαφέρεται για τις εκτός κέντρου περιοχές της πόλης. Χαρακτηριστικά για το θέμα των ανελκυστήρων η δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν προσπαθεί για τη λύση του, αλλά και απένταξε το έργο από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι υποσχέθηκαν να αναδείξουν τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να συνδράμουν στις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου προς τον Δήμο και την ΕΥΔΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet