Συνάντηση Τ. Σπυρόπουλου με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Συνάντηση Τ. Σπυρόπουλου με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, και μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζόμενων στον Δήμο Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Σωματείου με τον δημοτικό σύμβουλο της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Εκτός των Τειχών Τάσο Σπυρόπουλο, καθώς και με άλλους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από το Δ.Σ. του Σωματείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη Εκτός των Τειχών σημειώνει:

Μεταξύ άλλων η συζήτηση – ενημέρωση περιστράφηκε γύρω από τα εξής:

  • Τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η δημοτική Αρχή Πατούλη (φύλαξη κέντρου, μεταφορά ογκωδών κ.λπ.), χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.
  • Τα προβλήματα που υπάρχουν στον στόλο των οχημάτων του Δήμου, καθώς η διαδικασία συντήρησης είναι ελλιπής.
  • Τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Επίσης στην απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του αμαξοστασίου.
  • Την αντίθεση του Σωματείου των εργαζόμενων στη νέα αξιολόγηση που προωθείται.
  • Την αντίθεσή τους επίσης στον νέο Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών, καθώς και στη διαδικασία σύνταξής του από ιδιωτική εταιρεία.
  • Τα προβλήματα των εργαζόμενων στο Νομικό Πρόσωπο ΟΚΟΙΠΑΔΑ. αλλά και των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης «Εκτός των Τειχών» Τάσος Σπυρόπουλος δήλωσε στους εργαζόμενους ότι η δημοτική κίνηση στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και το επόμενο διάστημα θα εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια -τόσο εντός όσο και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου- ώστε αυτά να αναδειχθούν. Επίσης, δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων στις αγωνιστικές διεκδικήσεις που θα αναπτύξουν γι΄ αυτά.

Η Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών» καταγγέλλει και στέκεται απέναντι στις αντιλαϊκές – μνημονιακές πολιτικές που προωθούνται από το μέτωπο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Ε.Ε. – κεφαλαίου, οι οποίες οδηγούν στον οικονομικό μαρασμό των Δήμων και στην υποστελέχωσή τους, στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών τους, στην εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας, στη φορολογική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, στην προώθηση της «ανταποδοτικότητας» στις παροχές προς τους δημότες, στη μετατροπή των Δήμων σε εταιρείες και των δημοτών σε «πελάτες».

Επίσης, καταγγέλλει την υποκριτική στάση της δημοτικής Αρχής Πατούλη, η οποία «διαφωνεί συμφωνώντας» με την κυβερνητική πολιτική, προωθώντας στην πράξη τις αντιδραστικές πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των υπέρογκων δημοτικών τελών, της «ανταποδοτικότητας» στις υπηρεσίες προς τους δημότες, πάντα με το πρόσχημα ότι η κεντρική εξουσία τους έχει «δεμένα τα χέρια» και ότι πρέπει «να εφαρμοστούν οι νόμοι».

Μόνη λύση είναι η συνολική ρήξη με την πολιτική των αντιδραστικών αλλαγών που εφαρμόζονται στους Δήμους και στην κοινωνία. Για αυτό απαιτείται η συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού – πολιτικού μετώπου που θα βάζει μπροστά τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα και ανάγκες, θα παλεύει για δουλειά-ψωμί – ελευθερία – ανθρώπινο περιβάλλον – κοινωνικά αγαθά για όλους, σε μια Ελλάδα χωρίς χρέος – μνημόνια – ευρώ/Ε.Ε. – φασιστική απειλή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet