Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου: Συμμετοχή στην κινητοποίηση συνδικάτων στις 17/9
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου: Συμμετοχή στην κινητοποίηση συνδικάτων στις 17/9

Σε κινητοποίηση συνδικάτων που θα διεξαχθεί την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στα Προπύλαια πρόκειται να συμμετάσχει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο που έφερε, επιχειρεί να τσακίσει κάθε δικαίωμα και κατάκτηση που έχει απομείνει στους εργαζόμενους.

Θέλει να τσακίσει τη συνδικαλιστική δράση, να βάλει τα Σωματεία στον γύψο, να ολοκληρώσουν το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας και πλήρους ελευθερίας των μεγαλοεργοδοτών, να ξεζουμίζουν χωρίς κανένα εμπόδιο τους εργαζόμενους.

Μιλάνε για «περισσότερη δημοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα», αλλά ταυτόχρονα κατάργησε για χατίρι του ΣΕΒ ακόμα και την προσχηματική διάταξη για την αιτιολόγηση της απόλυσης. Ανακοίνωσε τη δημιουργία «ηλεκτρονικού μητρώου όσων είναι συνδικαλισμένοι» και «ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για τη λήψη απεργιακής απόφασης» για πλήρες φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων και της δράσης τους!

Στην ουσία θέλουν να αφοπλίσουν το οργανωμένο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα και να το πετάξουν στην άκρη.

Αυτό εξάλλου είναι βασικό εργαλείο και επιδίωξη, είτε της «βιώσιμης» ανάπτυξης που προπαγανδίζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., είτε της «δίκαιης» ανάπτυξης που μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ψευδεπίγραφα επιχειρήματα περί «δημοκρατίας» πριν λίγες μέρες ψήφισαν νόμο που δίνει στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα ως μονάρχες, παρότι αποτελούν μία μικρή μειοψηφία στα συμβούλια τους. Η ίδια η κυβέρνηση αποφασίζει ενώ αποτελεί το 40%, του 58% του εκλογικού σώματος.

Παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα διαφύλαξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, χωρίς εμπόδια στην υλοποίηση της πολιτικής τους.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους περάσει. Τα συνδικάτα και καταστατικά έχουν και με αυτά λειτουργούν, με αυτά αποφασίζουν την πάλη τους και τους αγώνες τους. Σε καμιά περίπτωση δεν λογοδοτούν στους εργοδότες και στην κυβέρνηση αλλά στα μέλη τους και την κοινωνία.  

Συναδέλφισσα-συνάδελφε,

Κάνουμε τον φόβο τους όπλο μας. Και αυτό είναι, η οργάνωσή μας στα σωματεία και ο σωστός προσανατολισμός μας, που αποτελεί και την μοναδική μας ελπίδα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Απέναντι στην ένταση της επίθεσης και του αυταρχισμού δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς. Θα απαντήσουμε αποφασιστικά με αγωνιστικό τρόπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου αποφασίζει τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο στις 17 του Σεπτέμβρη στα Προπύλαια, αλλά και τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση όποτε αυτή κι αν ανακοινωθεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet