Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου: Αλήθειες και ψέματα του ΥΠΑΙΔ σχετικά με τα κλειστά δημοτικά σχολεία & νηπιαγωγεία
Κοινωνία

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου: Αλήθειες και ψέματα του ΥΠΑΙΔ σχετικά με τα κλειστά δημοτικά σχολεία & νηπιαγωγεία

Με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη διά ζώσης λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων έως τις 30 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου κάνει λόγο για «ψεύδη του ΥΠΑΙΘ», καλώντας τους γονείς να τα αγνοούν, εμπιστευόμενοι τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους και να συστρατευτούν μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα στον αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου.

Παράλληλα, ο Σύλλογος ενημερώνει ότι παρέχει πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη στα μέλη του και καλεί το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) να προβεί σε λήψη αποφάσεων.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Το κλείσιμο όλης τελικά της εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία-δημοτικά-γυμνάσια-λύκεια) που ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, αλλά και οι εξελίξεις αναφορικά με το φούντωμα της πανδημίας του ιού Covid-19, που λαμβάνει ανεξέλεγκτες πλέον διαστάσεις, αποδεικνύουν με πασιφανή τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία και τη ζωή των πολιτών.

Επί τρεις και πλέον μήνες ακούγαμε καθημερινά μέχρι και χθες (14/11) από το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση, χωρίς ντροπή, σωρό από ψευδο-επιστημονικές δηλώσεις:

  • Πως τα 25 άρια τμήματα δεν διασπείρουν τον ιό.
  • Πως οι τάξεις είναι «κλειστές μονάδες, φούσκες» (και άρα εύκολα ιχνηλατήσιμες).
  • Πως δεν χρειάζονται διαγνωστικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Πως θα μας παρασχεθούν μάσκες και αυτές αρκούν.
  • Πως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν πρόβλημα στη διασπορά του ιού και γι’ αυτό μπορούν τα μαθητικά λεωφορεία να μετακινούν μαθητές με 100% πληρότητα.
  • Πως για όλα αυτά τα σχολεία έπρεπε να μείνουν ανοιχτά…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet