Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου: Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν, να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα
zougla.gr
Κοινωνία

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου: Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν, να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα

Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού ζητεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων.

Ο Σύλλογος τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν: Ανοιχτά παράθυρα, πληθωρικά τμήματα, 50%+1 κρούσματα για να μη λειτουργεί το τμήμα».

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι διεκδικεί το τμήμα να κλείνει όταν έχει ένα κρούσμα και το σχολείο όταν παρατηρείται ταυτόχρονη συρροή κρουσμάτων και σε άλλα τμήματα, να παρέχονται δωρεάν μάσκες υψηλής προστασίας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και να ενταχθούν ως υποχρεωτικές στο πρωτόκολλο. Επιστροφή στο σχολείο των θετικών κρουσμάτων μετά την παρέλευση δεκαημέρου και διενέργεια τεστ που θα είναι αρνητικό. Παράλληλα ζητεί δωρεάν rapid και μοριακά τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, αλλά και για όλον τον πληθυσμό. Γενναία ενίσχυση των δημόσιων δομών και δημιουργία επαρκών υποδομών για δωρεάν μοριακό τεστ.

Σημειώνεται ότι σήμερα 10 Ιανουαρίου, στις 13:30, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΟΛΜΕ μαζί με Πρωτοβάθμια Σωματεία στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, στις 17:30 θα συγκεντρωθούν οι Σύλλογοι και οι Ενώσεις Γονέων στο υπουργείο Υγείας, για να ζητήσουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet