Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου: Όχι στην αναστολή λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου: Όχι στην αναστολή λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης

Να μην ανασταλεί η λειτουργία του Παίδων Πεντέλης ζητεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος τονίζει ότι πρόκειται για ένα από τα τρία αμιγώς Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής που εξυπηρετεί όλη τη Βόρεια και Ανατολική Αττική.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας για αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης και άρα υποβάθμισης της συνολικής λειτουργίας του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή διακόπτονται οι εφημερίες και η τακτική λειτουργία του, με πρόφαση τη μετατροπή του Νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο για τον παιδιατρικό πληθυσμό. Με την πανδημία να καλπάζει η κυβέρνηση αποφάσισε το εγκληματικό κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ένα από τα τρία αμιγώς Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής που εξυπηρετεί όλη τη Βόρεια και Ανατολική Αττική.

Προσπαθώντας να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του εμβολιαστικού προγράμματος χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, και χωρίς ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προχωρά μέσα σε μια νύχτα στο κλείσιμο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό ασφυκτικό κλίμα στην αντιμετώπιση παιδιατρικών ασθενών.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε επαρκή στελέχωση όλων των νοσοκομείων επιλέγει εν μέσω πανδημίας να βάλει οριστικά λουκέτο στη λειτουργία του Παίδων Πεντέλης, σπρώχνοντας πολλές οικογένειες στον ιδιωτικό τομέα. Αντί να επιτάξει υπηρεσίες των μεγάλων παιδιατρικών ιδιωτικών νοσοκομείων για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες σε νοσηλείες και εμβολιασμούς, κλείνει ένα δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο. Ο γονέας έχει πλέον δύο επιλογές. Ή θα περιμένει στην αναμονή των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων του κέντρου έως και 8 ώρες ή θα στραφεί στα μεγάλα παιδιατρικά ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία παρεμπιπτόντως δεν δέχονται περιστατικά Covid.

Διεκδικούμε

  • Να μην κλείσει το Παίδων Πεντέλης και επαναλειτουργία όλων των νοσοκομείων που έκλεισαν.
  • Επαρκή στελέχωση όλων των παιδιατρικών νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού με παρακολούθηση των τυχόν παρενεργειών.
  • Το θέμα του κλεισίματος του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους. Αφορά εμάς και τα παιδιά μας.

Καλούμε τους πολίτες στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου και των άλλων φορέων για τα θέματα της υγείας σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, στις 17:00, στο υπουργείο Υγείας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet