Τα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου για τη χειμερινή περίοδο
Κοινωνία

Τα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου για τη χειμερινή περίοδο

Σε πλήρη ετοιμότητα και σε συνεχή συντονισμό βρίσκονται κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, και στο πλαίσιο της προάσπισης της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των πολιτών, οι Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Πρασίνου και Εξωτερικών, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Αμαρουσίου. Όπως σημειώνει, τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος, Θ. Αμπατζόγλου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της πόλης όπου διαπίστωσε την ετοιμότητα του δημοτικού στόλου και των μηχανημάτων έργου, καθώς και την επαρκή ποσότητα αλατιού για την αντιμετώπιση του παγετού.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοτικός στόλος σταδιακά ενισχύεται με 17 νέα οχήματα και έξι νέα μηχανήματα έργου που έρχονται να καλύψουν καίριες ανάγκες πολλών ετών του Δήμου όπως πλυντηρίου κάδων, καλαθοφόρου, απορριμματοφόρων, σαρώθρων, φορτηγών, επιβατικών και άλλων κρίσιμων μέσων για τις επιχειρησιακές ανάγκες καθαριότητας, εξωτερικών συνεργείων, μεταφοράς προσωπικού κ.ά.

Ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι έλεγχοι και πραγματοποιούνται εργασίες από τα συνεργεία του Δήμου για τον καθαρισμό των φρεατίων, όλων των τύπων σχαρών υδροσυλλογής και των αγωγών όμβριων υδάτων και συνεχίζονται οι εργασίες κοπής ψηλών δένδρων και σχετικών κλαδεμάτων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν,οι δυσμενείς επιπτώσεις από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμμή δημότη στον τηλεφωνικό αριθμό 15321, προκειμένου να αναφέρουν πρόβλημα που διαπιστώνουν στην περιοχή τους.

Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών σε κοινόχρηστους χώρους χωρίς πρότερη ειδοποίηση στις υπηρεσίες του Δήμου. Επιπλέον, συστήνεται ο έλεγχος υδρορροών των οικιών από τους κατοίκους τους. Τέλος, όλοι πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet