Την ίδρυση Συμβουλίου Νέων του Δήμου Αμαρουσίου ανακοίνωσε ο Θ. Αμπατζόγλου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Την ίδρυση Συμβουλίου Νέων του Δήμου Αμαρουσίου ανακοίνωσε ο Θ. Αμπατζόγλου

Την ίδρυση Συμβουλίου Νέων του Δήμου Αμαρουσίου ανακοίνωσε ο νέος δήμαρχος Θόδωρος Αμπατζόγλου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη του νέου δημάρχου, Μαρούσι Νέα Εποχή, επισημαίνει:

Χθες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Άγνωστη, αλλά σημαντική ημέρα.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το 1990 να ανακηρύξει την 12η Αυγούστου κάθε χρόνου ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (International Youth Day), η οποία θα επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι σε όλο τον Κόσμο.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας για το 2019 είναι ο «μετασχηματισμός της εκπαίδευσης». Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το φετινό θέμα υπογραμμίζει τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν από τις κυβερνήσεις των κρατών – μελών, τις νεολαιίστικες οργανώσεις και τους σχετικούς φορείς ώστε να προωθηθεί η ανοικτή και ισότιμη ποιοτική εκπαίδευση, καθώς η διά βίου μάθηση για όλους.

Ο νέος δήμαρχος Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου, δήλωσε σχετικά:

«Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ανακοινώσω την πρόθεσή μου για τη δημιουργία μόνιμου Συμβουλίου Νεότητας με νέους έως 35 ετών στον Δήμο Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και την αναλογική εκπροσώπησή τους.

»Στόχος αυτού του Συμβουλίου Νέων του Δήμου μας που θα συνεδριάζει ανά δίμηνο, υπό τον συντονισμό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, θα είναι να ακούμε τις εισηγήσεις και τις απόψεις, αλλά και την κριτική των νέων του Δήμου μας για όλα τα θέματα που τους αφορούν.

»Στη Νέα Εποχή του Δήμου μας θέλουμε η Νέα Γενιά να έχει ουσιαστικό λόγο και ρόλο στα κοινά κάνοντας πράξη το προεκλογικό σύνθημα μας “Ο Πολίτης Πρωταγωνιστής”!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet