Τον ΟΚΟΙΠΑΔΑ καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου για τη στάση του απέναντι στους εργαζόμενους
Κοινωνία

Τον ΟΚΟΙΠΑΔΑ καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου για τη στάση του απέναντι στους εργαζόμενους

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου καταγγέλλει «την απαράδεκτη στάση ολόκληρης της διοίκησης του Νομικού Προσώπου ΟΚΟΙΠΑΔΑ, που δεν έδωσε τη συνομολόγησή του στη δικαστική μάχη που θα δώσουν οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι για το δικαίωμά τους στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά», όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει:

«Συγκεκριμένα, μεθαύριο Δευτέρα οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι των παιδικών σταθμών θα πήγαιναν στο δικαστήριο να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά, δυστυχώς όμως σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, που απαρτίζεται από τις παρατάξεις της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου (Ν.Δ.) και της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ), αρνήθηκαν να ψηφίσουν τη συνομολόγηση, παραπέμποντας το θέμα σε άλλη συνεδρίαση στα μέσα του Νοέμβρη.

Αιτία που καταψήφισαν οι δύο παρατάξεις την πρόταση των συναδέλφων για τη συνομολόγηση ήταν, για τη μεν διοίκηση ότι ενδέχεται να υπάρχει καταλογισμός ή πειθαρχικός έλεγχος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και για δε την αντιπολίτευση ότι δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση από τη μεριά  της διοίκησης του νομικού προσώπου, παρότι το έγγραφο της συνομολόγησης είχε δοθεί 10 μέρες περίπου πιο μπροστά από τον δικηγόρο.

Αυτές οι δικαιολογίες και από τις δύο πλευρές είναι απαράδεκτες, τουλάχιστον, αφού τέτοιες αποφάσεις έχουν παρθεί κατά κόρον και από δημοτικά συμβούλια και από διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων, αναφέρθηκαν παραδείγματα κατά τη συνεδρίαση, και από τον δικηγόρο αλλά και από τα συνδικαλιστικά στελέχη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο δήμαρχος στο παρελθόν είχε ταχθεί ενάντια στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Εντύπωση προκάλεσαν η στάση των δύο πρώην συναδέλφων, του προέδρου του νομικού προσώπου αλλά και του στελέχους της αντιπολίτευσης, και οι δύο για διαφορετικούς λόγους αρνήθηκαν να δώσουν ψήφο στο αίτημα των συναδέλφων. 

Ξέρουμε πολύ καλά ότι και οι δύο παρατάξεις είναι απέναντι στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο αγώνας των συναδέλφων είναι και δικός μας αγώνας και ενιαία θα πρέπει να τον δώσουμε απέναντι στη δημοτική αρχή και τις κυβερνήσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα, να μην περιμένουν τίποτα και από κανέναν. Μόνο με την οργάνωσή τους στα σωματεία τους μπορούν να έχουν αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα για το δικαίωμά μας στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά. Πρώτος σταθμός η πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 9 του Νοέμβρη στις 10:30 στα Προπύλαια, για να δώσουμε απάντηση στην αντεργατική πολιτική της Διοίκησης του Δήμου και της κυβέρνησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet