Στο πώς ο Δήμος αντιμετώπισε τη «Μήδεια» αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου στο Δ.Σ.
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στο πώς ο Δήμος αντιμετώπισε τη «Μήδεια» αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου στο Δ.Σ.

Στην ετοιμότητα, στον σχεδιασμό και στη δράση σύσσωμης της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των προβλημάτων στο Μαρούσι που άφησε στο πέρασμά της η τελευταία κακοκαιρία «Μήδεια» τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, στις 23 Φεβρουαρίου 2021, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε έναν σύντομο απολογισμό, ο κ. Αμπατζόγλου σκιαγράφησε τη μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων στην Πολιτική Προστασία, στις Τεχνικές Υπηρεσίες, στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Εξωτερικών Συνεργείων, αλλά και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, βάσει του σχεδιασμού που είχε αναπτυχθεί, ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα από την ισχυρή χιονόπτωση και να προσφερθεί υποστήριξη σε όσους πολίτες είχαν ανάγκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου «ο σχεδιασμός περιλάμβανε βασικές ενέργειες για την αποκατάσταση των παροχών και της προσβασιμότητας.

»Κατ’ αρχάς να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο της πόλης 250χλμ., όπου και δεν έμεινε ούτε ένας δρόμος κλειστός. Κατά δεύτερον, το δύσκολο έργο της απομάκρυνσης των κομμένων δέντρων ή και κλαδιών, ώστε να απεγκλωβιστούν τα καλώδια του ρεύματος και να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι ζημιές για να επανέλθει η ηλεκτροδότηση (με ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ) στις περιοχές που είχε διακοπεί και ακολούθως ο αποχιονισμός και καθαρισμός των δρόμων και των γκαράζ από τα σπασμένα δέντρα και η κοπή και αποκομιδή αυτών».

Μέχρι σήμερα, 120 φορτηγά με κλαδιά δέντρων έχουν μεταφερθεί στο χώρο συγκέντρωσης στο ΟΑΚΑ, επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι από την ισχυρή χιονόπτωση 80-100 δέντρα καταστράφηκαν ολοσχερώς, 300 χρειάστηκαν μεγάλες παρεμβάσεις και περίπου 200 μικρότερες.

Παράλληλα, πολίτες μεταφέρθηκαν με μέριμνα του Δήμου Αμαρουσίου στα εμβολιαστικά κέντρα για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό τους, ενώ ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ προσέφερε γεύματα σε περισσότερους από 70 συμπολίτες μας και συνδρομή σε όσους συμπολίτες μας είχαν ανάγκη, αναφέρει η δημοτική αρχή.

«Πέντε συνεργεία εργάστηκαν νυχθημερόν με σχέδιο και αυταπάρνηση για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο της αποκατάστασης στην πόλη» σημείωσε ο κ. Αμπατζόγλου και επεσήμανε:

«Το χιόνι δεν έχει πάντα το ίδιο βάρος και στην τελευταία κακοκαιρία οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που το χιόνι ήταν βαρύτερο σε σχέση με προηγούμενες κακοκαιρίες. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα από το βάρος να πέσουν πιο εύκολα τα δέντρα με ασθενές ριζικό σύστημα και να προκληθούν μεγάλες καταστροφές, όπως προκύπτει από σχετική ανάλυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

»Σε μία τέτοια φύσεως πρωτοφανή κακοκαιρία σχεδόν πάντα προκύπτουν αδυναμίες, τις οποίες θα λάβουμε υπόψη μας, ώστε να σχεδιάσουμε ακόμη καλύτερα τη δράση μας.

»Αναδεικνύεται επίσης και μέσα από αυτή την εμπειρία, η επιτακτική ανάγκη να λυθούν τα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορεί να ενεργεί με αμεσότητα και αντίστοιχα με τις προκύπτουσες ανάγκες».

Επίσης, ο δήμαρχος εισηγήθηκε για έκτακτη γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας που θα συνδέει τα Εμβολιαστικά Κέντρα με το σταθμό του ΗΣΑΠ

Η εισήγηση του κ. Αμπατζόγλου προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την έκτακτη γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας, έγινε ομόφωνα δεκτή κατά την ίδια συνεδρίαση της 23ης Φεβρουαρίου 2021.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet