Το Μαρούσι αποκτά Δημοτική Αστυνομία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το Μαρούσι αποκτά Δημοτική Αστυνομία

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και εγκρίθηκε η σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας και ο κανονισμός Λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αμαρουσίου, μεταξύ άλλων θεμάτων, όπως αυτά προτάθηκαν από τη διοικούσα παράταξη κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έλαβε χώρα τη Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά την ίδια συνεδρίαση, ανακοινώθηκε στο Σώμα από τον δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου και μία θετική εξέλιξη που αφορά στην ανέγερση νέων σχολικών μονάδων στο Μαρούσι.

Ο κ. Αμπατζόγλου, μετά το πέρας της συνεδρίασης, δήλωσε:

Σήμερα λάβαμε σημαντικές αποφάσεις που αποτελούν μέρος των προεκλογικών μας δεσμεύσεων.

Συστήνουμε τη Δημοτική Αστυνομία με κύριο μέλημα την ασφάλεια των πολιτών, τη σωστή λειτουργικότητα της πόλης, αλλά και την εποπτεία όλων των δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων. Το Μαρούσι, ένας μεγάλος μητροπολιτικός Δήμος αποκτά τις υπηρεσίες και τα εργαλεία που χρειάζεται για να διοικείται σωστά και να νιώθουν κάτοικοι και εργαζόμενοι πως ζουν σε μία σύγχρονη πόλη.

Συστήνουμε τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στον Δήμο μας που έχει ως στόχο την εκπόνηση σχεδίων δράσης για την προώθηση και διασφάλιση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, αλλά και την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου της γυναίκας σε καίριους τομείς της πόλης μας.

Τέλος, η θετική εξέλιξη αφορά στην ευόδωση των προσπαθειών μας και έγκριση από τον ΟΣΚ για την ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων για το 11ο Δημοτικό Σχολείο και το 12ο Νηπιαγωγείο στο οικόπεδο της οδού Κονίτσης, καθώς και για το 6ο Λύκειο στην οδό Ευκαλύπτων. Σημειώνουμε πως θα προχωρήσουμε σε αυτές τις ενέργειες σε διαβούλευση με τη σχολική κοινότητα και μόνο με τη διασφάλιση των αντιπλημμυρικών έργων που αφορούν στο ρέμα Σαπφούς.

Είναι σαφές πως αυτή η δημοτική αρχή παράγει έργο με μόνο γνώμονα την ευημερία των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet