Το Μαρούσι γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα «σπάζοντας το γκρίζο»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το Μαρούσι γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα «σπάζοντας το γκρίζο»

Χιλιάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, κατέκλυσαν το Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι και  με εορταστική διάθεση γιόρτασαν, μαζί με τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, τα Κούλουμα και υποδέχτηκαν τη Σαρακοστή, συμμετέχοντας στο παραδοσιακό γλέντι που είχε στηθεί ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

Στο πλούσιο σαρακοστιανό τραπέζι του Δήμου Αμαρουσίου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν παραδοσιακή  φασολάδα, ρεβυθάδα, ντολμαδάκια, καλαμαράκια, ταραμοσαλάτα, χαλβά και φυσικά το απόλυτο ψωμί της ημέρας, τη λαγάνα, με άφθονο κρασί και αναψυκτικά.

Το κέφι ανέβασαν με τα τραγούδια τους οι αγαπημένοι καλλιτέχνες Αχιλλέας Αγγελόπουλος και Μιχάλης Κατρίνης, με τη συμμετοχή πενταμελούς ορχήστρας, που απογείωσαν το γλέντι με αποκριάτικους ρυθμούς, λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα.

Την εορταστική ατμόσφαιρα διάνθισαν με χορούς από όλη την Ελλάδα τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων «Νίκος Καπετανίδης» και το Χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, στο εγκάρδιο καλωσόρισμά του προς όλους, σημείωσε:

«Όλο το Μαρούσι, μια αγκαλιά, γιορτάζει σήμερα τα Κούλουμα και υποδέχεται τη Σαρακοστή, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Θέλουμε να ξεπεράσουμε το γκρίζο, μέσα από την ενότητα και την ανθρωπιά. Ό,τι συμβαίνει σήμερα γίνεται από χορηγίες, ανθρώπων που αγαπούν την προσπάθειά μας και με τη αμέριστη υποστήριξη και συμβολή των εθελοντών και των εργαζομένων του Δήμου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Θέλουμε  χρώμα στη ζωή μας και αυτό έρχεται όταν είμαστε ενωμένοι. Και το Μαρούσι θα πρωτοστατήσει σ’ αυτό. Χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή σε όλους».  

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά για τις χορηγίες τους παραγωγούς που συμμετέχουν στις δράσεις του Δήμου, τα αρτοποιεία  «Απολλώνιο», «Χωριάτικο», «Φούρνοι Αμαρουσίου» και τα «Αρτοποιεία Χατζηγαβριήλ», που προσέφεραν τις λαγάνες, την εταιρεία «ΒΙΚΟΣ» για τα νερά και τα αναψυκτικά και το Οπωροπωλείο της οδού Πλαταιών στο Μαρούσι.

Επίσης, τους εργαζόμενους στα Εξωτερικά Συνεργεία, τους εθελοντές του Δήμου και τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Ρένα Χαλιώτη, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σπύρος Σταθούλης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Έργων και Μελετών, Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αθανάσιος Βελής, ο συντονιστής του Έργου της Διοίκησης, Δημήτρης Καρλαύτης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νικόλαος Πέππας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής και Ευθύμιος Τσίγκας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet