Το Μαρούσι υποδέχεται την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στις 18/11
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το Μαρούσι υποδέχεται την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στις 18/11

Το Μαρούσι θα υποδεχθεί την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά στις 18 Νοεμβρίου 2015, η οποία θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου 2015.

Συνάντηση του δημάρχου Αμαρουσίου και πατέρων για την υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας ΣουμελάΜε αντικείμενο το τελετουργικό της υποδοχής ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου, πατέρα Ευστράτιο και τους ιερείς του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού πατέρα Λάμπρο και πατέρα Σταύρο.

Στη συνάντηση παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένας Χαλιώτη και της προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένης Λέκκα συμμετείχε επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Δημήτρης Κοσμίδης.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου υπογράμμισε ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή  για την πόλη μας να φιλοξενήσουμε την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σουμελά, της Παναγίας του Πόντου, και του  απανταχού Ελληνισμού.

Ο Δήμος Αμαρουσίου αγκαλιάζει με θέρμη και υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Εκκλησίας και του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου, ώστε να αποδοθούν οι τιμές και η μεγαλοπρέπεια που αρμόζουν στην Παναγία της Σουμελά και να μπορέσουν όσο περισσότεροι πιστοί να προσκυνήσουν τη θαυματουργοί εικόνα».

Ο Δήμος πρόκειται να εκδώσει ανακοίνωση για το τελετουργικό της υποδοχής και τη λιτάνευση της εικόνας μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet