Το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων & οι “νεόκοποι συνδικαλιστές”
Στην ένθετη φωτό Νίκος Καλλιμάνης και Σπύρος Μπόγδανος
Κοινωνία

Το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων & οι “νεόκοποι συνδικαλιστές”

Το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, μέσω του προέδρου Νίκου Καλλιμάνη, του αντιπροέδρου Αντώνη Πινακουλάκη και του γεν. γραμματέα Σπύρου Μπόγδανου, απαντά στην πρόσφατη σκληρή ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ (ΔΑΣ: «Αυτό δεν είναι προεδρείο, είναι κατάντια») σχετικά με τον τρόπο που το πρώτο χειρίζεται τα εργασιακά θέματα.

Μαρούσι 24/6/2014

Μια οφειλόμενη απάντηση σε αυτούς που νομίζουν ότι η συνδικαλιστική δράση τους πρέπει να καταλήγει στη θέση του δημοτικού συμβούλου και λάφυρο στην παράταξη που εκπροσωπούν.

Είναι πολύ δύσκολο σήμερα να κρατηθεί κανείς στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό το γνωρίζουμε και το ζούμε καθημερινά, όμως οφείλουμε τουλάχιστον να προσπαθούμε.

Φαίνεται η κρίση, εκτός από γκρίνια και προσωπικά αδιέξοδα, έχει μετατραπεί σε κρίση αξιών και οδηγεί κάποιους νεόκοπους συνδικαλιστές στον Δήμο Αμαρουσίου (του ΠΑΜΕ, ΚΚΕ, ΔΑΣ-ΟΤΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ) σε νέα επικοινωνιακά ήθη και νοοτροπίες (μπροστά στη δική τους πολιτική ανασφάλεια), χαρακτηριστικά που είμαστε βέβαιοι ότι θα απομονώσουμε ως εργαζόμενοι διότι αποδυναμώνουν τον αγώνα μας, βλάπτουν την πολιτική και κοινωνική συνοχή που πρέπει να έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που βιώνουμε και επιπλέον παραπέμπουν ευθέως σε άλλες νοοτροπίες που η κοινωνία και ο πολιτικός πολιτισμός έχουν κατατάξει στο περιθώριο…

Το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου εκτιμά ότι όταν οποιοσδήποτε συνδικαλιστικός φορέας εκφράζεται παραταξιακά, πρέπει πρώτα από όλα να βάζει ο ίδιος “φίλτρο λογικής” και “φίλτρα ουσιαστικής πολιτικής προσέγγισης” στα γραφόμενα του. Ο λαϊκισμός, που χαρακτηρίζει την ανακοίνωση (που εξέδωσε 18/6/2014 η παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ, ΠΑΜΕ, ΚΚΕ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου και εκπροσωπείται από 2 μέλη στο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο), δηλαδή η εύκολη και προσχηματική στοχοποίηση κάθε αντίθετης άποψης, ο μηδενισμός της παρουσίας των άλλων προσώπων ή και παρατάξεων και η στοχοποίησή τους, μόνο καλό δεν κάνουν στον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων.

Έχουμε αποδείξει ως προεδρείο ότι ούτε χαρίζουμε, ούτε θυσιάζουμε τίποτα. Εργαζόμαστε σοβαρά, τεκμηριωμένα και με θέσεις για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα και αυτό έχει αποδειχτεί και στη μέχρι σήμερα συνδικαλιστική μας παρουσία.

Αλήθεια ποιοι (συνδικαλιστές )  ήταν υποψήφιοι στις δυο τελευταίες δημοτικές εκλογές; 

Πότε ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι για τα θέματα που συζητούνται στο 4o Υπηρεσιακό Συμβούλιο και πότε ρωτήθηκαν για τις αποφάσεις που παίρνει εκεί ο εκλεγμένος εκπρόσωπός τους με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ;

Πότε ενημερώθηκε το Σωματείο για τα θέματα που συζητούνται στο 4o Υπηρεσιακό Συμβούλιο;

ΠΟΤΕ;

“Ας μας πουν λοιπόν τι δεν πράξαμε καλά και τι πρέπει να πράξουμε. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την καλόπιστη κριτική, χωρίς παρωπίδες και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Για το συμφέρον των εργαζομένων δε θα διστάσουμε να το υιοθετήσουμε”.  

Μαρούσι 24/6/2014

Καλλιμάνης Νικόλαος, πρόεδρος   Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Πινακουλάκης Αντώνιος, αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Μπόγδανος Σπύρος, γεν. γραμματέας  Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet