Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου η συγκέντρωση τροφίμων για τα Παιδικά Χωριά SOS
Κοινωνία

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου η συγκέντρωση τροφίμων για τα Παιδικά Χωριά SOS

Λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων η προγραμματισμένη για το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα Παιδικά Χωριά SOS  αναβάλλεται για το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι.

Τη δράση πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το ΠΕΑΠ (Περιβάλλον – Αθλητισμός Πολιτισμός) Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης και έχει ως στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας των δομών των παιδικών χωριών, που φείδονται χρηματικών πόρων λόγω της οικονομικής κρίσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “ο Δήμος Αμαρουσίου, ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης, διοργανώνει τη δράση, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του γενικού διευθυντή του Ιδρύματος για υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους με τρόφιμα ελλείψει προγραμμάτων χρηματοδότησης. Συνέπεια αυτής της αδυναμίας είναι αυτή τη στιγμή να μην υπάρχουν ούτε τα βασικά αγαθά για να στηριχθούν τα παιδιά αλλά ούτε οι οικογένειες που υποστηρίζονται από τα παιδικά χωριά SOS σε όλη τη χώρα”.

Τα χωριά SOS χρειάζονται όσπρια, δημητριακά, μακαρόνια μέχρι γάλα, ρύζι και κονσέρβες.

Στα «Παιδικά Χωριά» φιλοξενούνται 230 παιδιά, ενώ συνολικά στηρίζονται 1.500 οικογένειες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν «τα προς το ζην».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet