Τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Μαρούσι (10-12/10)
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Μαρούσι (10-12/10)

Τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων στην αιμοδοσία από τη λοίμωξη covid-19, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η εθελοντική προσφορά αίματος είναι έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Με τη συμμετοχή μας στην 41η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου ενισχύουμε τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αυξημένη ζήτηση σε φιάλες αίματος από συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 από τις 14:00 έως τις 19:30
  • Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 από τις 9:00 έως τις 13:30
  • Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 από τις 14:00 έως τις 19:30

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 213 2031940.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου απευθύνει πρόσκληση στον καθένα χωριστά που μπορεί να δώσει αίμα, να συμμετέχει στην 41η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουν στη διατήρηση της ελπίδας για ζωή των ανθρώπων που θα βρεθούν στην ανάγκη για μετάγγιση αίματος.

Οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο δημαρχείο χρειάζεται να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Παράλληλα, με την αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες επιθυμούν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet